MENTRUM
Ifjúsági

Ez történt 2015-ben... a Nickelodeon-on

2015-ben sem unatkozhattunk, ha a Nickelodeon-ra kapcsoltunk. Idén megtörtént a képarányváltás, filmes blokk indult és rengeteg új sorozat került bemutatásra.

Szépen kezdte az évet a Nickelodeon: rögtön egy műsorváltozással! Januárban többekközt a Sanjay és Craig, A Hathaway kísértetlak és a Béci és Réci jelentkezett új részekkel, illetve egy műsorváltozásnak köszönhetően SpongyaBob és Pingvinek maratonnal is készült a csatorna. Február különleges hónap volt a csatorna életében: ekkor ugyanis elindították filmes blokkjukat, mely akkor még hétvégente délután volt Ebben a hónapban látható volt még új Tündéri keresztszülők-, A Thnderman család- és Kung fu Panda epizódok, Valentin nap alkalmából pedig egy maraton is adásba került. A harmadik hónapban nálunk is bemutatták a Dóra és barátai új sorozatot, a Kung fu Panda a sorozatzáróhoz érkezett, míg A Thunderman család tovább végezte szuperhősi teendőit.
látható, azóta pedig délelőttre költözött. Ebben különleges epizódok és filmek kerülnek levetítésre.

A Nickelodeon egyik védjegye a zöld a trutyi, amit évtizedek óta használ. Ez pedig a Kids' Choice Awards egyik kihagyhatatlan kelléke, amit idén is pár nappal Amerika után mutattak be, éppenséggel elsején. Ez volt április egyik kiemelt újdonsága, de szintén ebben a hónapban debütált a Tini Nindzsa Teknőcök 3. évada, nagyon rég várt új SpongyaBob epizódok és A Hathaway kísértetlak 2. évada. Egy másik fontos dolog történt áprilisban: a Nickelodeon és a Nick Jr. elsején szélesvásznú adásban kezdte el sugározni adásait. Május kiemelt premierjei A Thunderman család 2. évada, a Nicky Deuce c. új film és a Láng és a szuperverdák c. új sorozat voltak.

Már korábban is említettük, hogy nyáron az a szokás, ha a premierekből visszavesznek a csatornák. Nos, nem mindenki gondolja úgy, hogy követnie kell a divatot, így júniusban Tündéri keresztszülők csodálatos nyaralása címen új filmet láthattunk, érkezett a Rabbids: Invázió 2. évada, új Dóra és barátai, A mancs őrjárat és Sam és Cat epizódok. Júliusban sem volt leállás, de lassítottak a tempóval. Bemutatásra került a Veszélyes Henry és folytatódott a Rabbids: Invázió. A nyárzáró hónapban kezdett beindulni a gépezet: új sorozatként bemutatták a Csőrös Harvey-t, új filmként pedig az Adam és Adam-et láthattuk több másik premier mellett.


Az ősz kezdetével újabb meglepetésekkel készült a csatorna. Megérkezett a régóta várt Korra legendája 3., majd két rész erejéig a 4. évada, új sorozatként pedig a Nicky, Ricky, Dicky és Dawn debütált a Nickelodeon-on. Persze rengeteg másik sorozat is új epizódokkal jelentkezett. Októberben a Sam és Cat érkezett a sorozatzáróhoz, SpongyaBob legújabb kalandjai mellett a Tini Nindzsa Teknőcök 3. évadának második fele is kezdetét vette. A Winx Club rajongói a 7. évad premierjének örülhettek. Halloween-kor pedig különleges műsorösszeállítást nézhettünk meg.

November is erős hónap volt a csatornán. Bemutatkozott Bella és a Bulldogok és a Shimmer és Shine, a dzsinn testvérek c. sorozatok és az Egy észvesztő hajóút c. film, a Korra legendája pedig elérkezett a sorozatzáró epizódhoz. Az év utolsó havában a Tini Nindzsa Teknőcök 3. évadának záró epizódjait nézhettük meg, de folytatódott a Rabbids: Invázió, a Veszélyes Henry és a Sanjay és Craig is.

A Minimax mellett a Nickelodeon az a csatorna, amely nézettség szempontjából viszonylag egyenletesen teljesített, szinte kivétel nélkül minden hónapban a dobogón végzett. A havi nézettséget itt lehet végig böngészni.

A 2015-ös év kínálata alapján elmondható, hogy a Nickelodeon folyamatosan próbál a nézők kedvére tenni, így se nyáron, se télen nem pihennek le, hogy nézői mindig megkapják kedvenc sorozataik legújabb részeit.