MENTRUM
Ifjúsági

Ez történt 2015-ben... a Nick Jr.-on

Évösszegző cikksorozatunkban a sorban következő a Nick Jr., a Nickelodeon kistestvére. Vágjunk is bele!

Rögtön egy új sorozattal kezdte az évet a csatorna. Bemutatkozott a Vanda és a földönkívüli című exkluzív sorozat, rajta kívül a Béci és Réci és a Tickety Toc jelentkezett még új részekkel. Februárban előbbi kettő folytatódott új részekkel. Márciusban a Nickelodeon mellett, illetve előpremierként látható volt a Dóra és barátai című új sorozat, mellette az Umizoomi csapat és a Vanda és a földönkívüli jött új epizódokkal.

A következő hónapban a Nickelodeonnal együtt a Nick Jr. is szélesvásznú adásra váltott, talán ennek okán volt látható rengeteg premier is a csatornán. Dóra mindkét sorozat új epizódokkal jelentkezett, rajta kívül Vanda és a földönkívüli, a Tickety Toc, az Umizoomi csapat és Béci és Réci legújabb kalandozásaiba pillanthattunk be. Ebben a hónapban egy húsvéti maraton is befért a műsorba. Az év ötödik havában bemutatkozott Láng és a szuperverdák. Új kalandokkal pedig többekközt a Bubi Guppik és A mancs őrjárat érkezett.

A nyárkezdő hónapban újabb részekkel jelentkezett Vanda és a földönkívüli és Dóra és barátai. Júliusban bemutatásra került az év második exkluzív sorozata a csatornán, a Little Charmers, új részekkel pedig a Vanda és a földönkívüli és A mancs őrjárat jelentkezett. Az előbbi új sorozat augusztusban is kapott új részeket a Dóra, a felfedező és a Bubi Guppik mellett.


A mancs őrjárat, Bubi Guppik, Dóra, a felfedező, Láng és a szuperverdák, Little Charmers - ezek a sorozatok jellemezték szeptemberben a csatornát. Októberben A mancs őrjárat jelentkezett több új epizóddal, egy-egy epizód erejéig pedig a Dóra és barátai, a Little Charmers és a Max és Ruby jelentkezett új részekkel. Halloweenkor különleges műsorral készült a Nick Jr. Novemberben visszavett a tempóból a csatorna, A mancs őrjárat egy, a Dóra és barátai pedig két epizóddal örvendeztette meg nézőit. A Shimmer és Shine, a dzsinn testvérek novemberre volt tervezve, de halasztva lett decemberre, majd 2016. januárjára. Jelen állás szerint utóbbi időpontban be is sikerül mutatni. Decemberben A mancs őrjárat, a Max és Ruby, illetve a Ben és Holly apró királysága jelentkezett új részekkel.

2015-ben tehát ezeket láthattuk a Nick Jr.-on. Egy kis csatornától nagyon szép teljesítmény. 2016 pedig biztosan hasonlóan, ha nem jobban telik majd a Nick Jr.-on.