MENTRUM
Ifjúsági

9 tény, amiért hiányozni fog a Phineas és Ferb

Vasárnap nálunk is véget ér a Phineas és Ferb, ezen alkalomból pedig összegyűjtöttünk 9 dolgot, amelyek miatt hiányozni fog a sorozat.

Phineas és Ferb igazán nem panaszkodhat, ugyanis tartalmasan telt el a nyaruk és minden napra jutott valami izgalom. Úgy gondoltuk, összeírunk néhány dolgot, amelyek biztosan hiányozni fognak mindenkinek a
sorozatból.

1. A zene

- minden rész tartalmazott legalább egy dalt, amelyek a legtöbb esetben igazán fülbemászóak voltak. Gondoljunk csak a Gitchee Gitchee Goo-ra. Ugye egyből beugrott?

2. Doofenshmirtz inátorjai

- A gonosz doki szerkezetei nem csak Kacsacsőrű Kerry-nek okoztak gondokat, hanem Candace-nek is, hiszen minden esetben mikor már majdnem lebuktatta testvéreit, az adott inátor eltűntette/megsemmisitette Ferb-ék aznapi szerkezetét.


3. Candace kísérletei Phineas és Ferb lebuktatására

- szegény Candace akármilyen keményen próbálkozott, sohasem tudta lebuktatni testvéreit. Sőt, volt olyan alkalom is, amikor Phineas-ék is segíteni akartak neki.

4. K ügynök szöktető járatai

- Kerry, a házi kacsacsőrű kettős életet él: otthon normális kacsacsőrű, közben pedig egy titkos ügynök. Minden nap küldetésre indul, ehhez pedig meg kell lépnie a gazdái elől. És ez a legérdekesebb: minden epizódban mindig más csapóajtón szökik meg, sosem tűnt el ugyanazon a járaton.

5. Szállóigék

- ki ne ismerne legalább egy szállóigét a sorozatból? A leghíresebbek, amelyek minden epizódban elhangzanak: "Anya! Phineas és Ferb főcímdalt írnak!", "Tudom mit csinálunk ma!", "Hol van Kerry?", "Mit csináltok?"

6. Optimizmus

- elképesztő a fiúk optimizmusa. Mindenhez pozitívan állnak hozzá, és ebből az állapotból semmi sem rángathatja ki őket. Ez a tulajdonság pedig megannyi élményt adtak a srácok számára ezen a kifejezetten hosszú nyáron.

7. A legjobb bar/átok: Doofenshmirtz és Kerry

- kezdetben Kerry és Dr. Doof egyszerű ellenségek voltak. Ám az idő teltével, és ahogy Kerry egyre jobban megismertet a doktort, kialakult közöttük egy hol ellenségek, hol barátok állapot. E kapcsolatnak hála nemcsak Kerry, hanem mi is jobban megismerhettük Doofenshmirtz-et, és számunkra is kiderült, hogy mégsem annyira gonosz ő.

8. O.W.C.A.

Az O.W.C.A., vagyis a Menő Fedőnév Nélküli Szervezet Kacsacsőrű Kerry és rengeteg más titkosállat munkahelye, ahonnan világkörüli küldetésekre indulnak. Kerry mondjuk nem megy messze, ellensége Doofenshmirtz épp a városban gonoszkodik. Egyébként az O.W.C.A szervezet egy külön epizódot is kap, ami hozzánk késő ősszel/tél elején jöhet.


9. Szoros barátság

A különböző karakterek különböző módon fejlődtek a sorozat folyamán. Baljeet és Buford pl. stréber és piszkálóként kezdte "pályafutását", de a sorozat végére egész szoros barátság alakult ki közöttük. Isabella és Phineas kapcsolata is igen érdekes. Míg előbbi egész végig szerelmes volt a főhősbe, utóbbi csak egy különleges előretekintő részben jött rá, mit is érez gyerekkori barátja. Phineas, Ferb és Kerry kapcsolata a sorozat mellé készült filmben bontakozott ki igazán, mikor a készítők eljátszottak a gondolattal, mi lenne ha a srácok tudnák a kacsacsőrű valódi kilétét. Ehhez viszont egy dimenziók közötti utazás kellett.

Vasárnap tehát lezárul egy újabb szakasz, egy újabb sorozat, amely már most klasszikus, és a fentebb felsoroltak mellett több minden másért is hiányozhat. 

Nektek van olyan dolog, amiért visszaemlékeztek azokra a "régi, szép időkre" a sorozattal kapcsolatban?