MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

A Minimax augusztusi kínálata

Augusztusban nem készül lényegi újdonsággal a Minimax, viszont hétfőnként egész évados maratonokat fog adni.

Én kicsi pónim: Varázslatos barátság - maraton
3-án 06:00-17:40 között (az egész 4. évad)

Twilight Sparkle hercegnő visszatér hozzátok, és mentorával, Celestia hercegnővel megmutatja nektek, Ponyville-ben milyen csodáltos barátságok szövődnek. A pónik közös kalandokat élnek át, és segítenek néhány Ponyville-i lakosnak megoldani a problámáikat, miközben elválaszthatatlan barátok lesznek.

Andersen, a mesemondó - maraton
10-én 06:00-17:40 között (a teljes 1. évad)

Andersen, a mesemondó klasszikus meséivel egy csodálatos világba kalauzolja a gyermekeket és szüleiket egyaránt. A bájos sorozat egyes részeiben találkozhattok hercegnőkkel és hattyúkkal, repülő utazóládákkal, hableányokkal és gonosz mostohákkal. Az izgalom és a szórakozás garantált! Tartsatok velünk, és Andersennel!

Bibi Blocksberg - maraton
17-én 06:00-11:50 között (1. évad)

Bibi egy bűbájos képességgel megáldott szőke hajú kislány, aki sosem fér a bőrébe, felnőtteket sem kímélve gyakran megvicceli környezetét. Varázsseprűjén repülve a pilótákkal incselkedik. Az osztályfőnökét vagy éppen a polgármestert tréfálja meg, hogy kiálljon a gyerekek érdekéért. Bibi varázslatos képességei,
varázsseprűje vagy éppen a varázsigéi mindig jól jönnek, ha bajba kerül kis társaival. De családja sem szokványos, édesanyja is boszorkány, így előfordul, hogy szülinapi ajándékokként varázserő serkentőket készítenek, vagy édesapját papagájjá változtatják. Bibi, Neustadtban, egy lakótelepen él szüleivel és testvérével.

Bibi és Tina - maraton
17-én 11:50-17:40 között (1. évad)

Bibi és Tina két cserfes, barátságos, okos és szeretnivaló tinédzser, akik elválaszthatatlan barátok, és van egy közös szenvedélyük, a lovaglás. A világon legjobban közösen, a lovaikkal szeretnek kalandozni. A talpraesett kis boszorkány, Bibi Blocksberg soha nem fél semmitől, főleg ha igazságtalansággal áll szemben. Bár Tina sokkal megfontoltabb és óvatosabb, soha nem habozik Bibivel tartani a nagy kalandok során.
Közös élményeik fontos szereplője Bibi varázsereje, habár Bibi sohasem használja különleges képességeit a hétköznapok során, csak vészhelyzet esetén. Bibi gyakran meglátogatja Tinát a szünidőben és hétvégeken a Martin’s Farmon, ahol segítenek Tina anyukájának az istállók körüli teendőkben, de azért mindig jut idejük kedvenc időtöltéseikre: állatok után kutatni, és egymással versenyezve lovagolni. Gyakran csatlakozik hozzájuk Tina barátja is. A történetek az istállóban és a környező vidéken játszódnak, ahol minden együtt van, amiről egy tinédzser álmodik: lovak, lovaglás, az első szerelem és a Count Kastély. Habár varázsereje mindig Bibivel van, a lányok élete varázslat nélkül is fantáziával és kalanddal teli.

Arthur - maraton
24-én 06:00-17:40 között (16-17. évad)

A történet Marc Brown best-seller könyvén alapul. A főszereplő Arthur, a nyolc éves kis malac, akinek kérdései, problémai, kalandjai, vágyai megegyeznek egy hasonló korú lurkóéval. A sorozatból megtudhatjuk, mit szól Arthur az új szemüvegéhez, mi történik akkor, mikor az iskola legrettegettebb tanára lesz az osztályfőnöke, vagy milyen küzdelem árán sikerül elérnie, hogy szülei elég megbízhatónak gondolják ahhoz, hogy saját kisállatot tarthasson otthon. Egy biztos Arthur megküzd a feladatokkal, még akkor is, ha a szörnyűséges Tibble ikrekre kell vigyáznia, ami komolyabb feladatnak ígérkezik, mint lefutni a maratont.

Kedvenc meséid - tematikus blokk
- hétvégente 3 résszel 09:30-11:00 között

Benne:
- Állati küldetés (szombatonként)
- Mia és én (vasárnaponként)

Újrainduló sorozatok:

Pound Puppies: Kutyakölyköt minden kiskölyöknek!
Miss Mallard nyomoz
Dzsungel szafari
Találd ki, mennyire szeretlek!
Fikszik
Franklin és barátai
Léna farmja
Bori
Lego Friends
Én kicsi pónim: Varázslatos barátság
Chuck, a dömper kalandjai
Márti

Augusztusi filmek:

Arthur – Csak a zene kell! 2015.08.01
Barbie ™ A hercegnő és a popsztár 2015.08.02
Pöttöm Panna 2015.08.08
Barbie ™ és a Sellőkaland 2015.08.09
My Little Pony Equestria Girls 2015.08.15
Barbie ™ és a Sellőkaland 2 2015.08.16
My Little Pony: Equestria Girls – Rainbow Rocks 2015.08.22
Szivárványvarázs - Visszatérés az Esővarázs - szigetre 2015.08.23
Thomas és barátai – a vágányok királya 2015.08.29
Barbie, a gyöngyhercegnő 2015.08.30

Forrás: AMC