MENTRUM
Ifjúsági

2016-ban lesz az új Ben 10-sorozat világpremierje!

A Cartoon Network új Ben 10-sorozatot indít a rajongók új generációjának! A különböző idegen lényekké alakuló Ben Tennyson kalandjait bemutató legújabb animációsfilm-sorozat az egész világon sikert aratott franchise legújabb tagja. 

Az eddigiekhez hasonlóan az új szériát is a Cartoon Network Studios készíti. A Cartoon Network nemzetközi adásváltozatain 2016 őszén, Észak-Amerikában 2017-ben lesz a bemutató. A vezető producer szerepét továbbra is a Man of Action csoport tölti be. A felügyelő producer John Fang lesz, aki a Mixelek és a Generátor Rex rajzfilmsorozatok készítésénél szerzett tapasztalatot.

A Cartoon Network új sorozatában visszatér az energikus és életvidám, 10 éves Ben Tennyson, aki az Omnitrix nevű szuperkarkötő segítségével idegen lényekké alakulva menti meg a világot. A sorozatban az akción, izgalmas kalandokon és vicces helyzeteken lesz a hangsúly. Az új Ben 10 visszatér a gyökerekhez és ott folytatódik, ahol a legelső, 2005-ös sorozat véget ért. A sok új mellett rengeteg jól ismert idegen tér vissza, az új szériában Ben; Ben unokatestvére, Gwen és Max nagyapa folytatja világkörüli vakációját.

„Elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy a fiatalabb generáció is megismerje a klasszikus Ben 10-t.” – mondta Rob Sorcher, a Cartoon Network tartalomigazgatója. „A Ben 10 az összes médiaplatformon elsöprő siker, így biztosra vehetjük, hogy a gyerekek az egész világon izgatottan fogják várni szeretett szuperhősük újjászületését.”

Az eredeti, első Ben 10-sorozat 2006 januárjában debütált a Cartoon Networkön, kiváló nézettséget hozott, a nézők gyorsan megkedvelték az új rajzfilmet. Sok gyerek szeretne szuperhős lenni, Bennel pedig jól lehet azonosulni. A páratlan siker három további rajzfilmsorozatot (Ben 10 és az idegen erők, Ben 10: Ultimate Alien, Ben 10: Omniverzum), két animácós mozifilmet (Ben 10: Az Omnitrix titka, Ben 10: Le az űrlényekkel!) és két élőszereplős filmet (Ben 10: Harcban az idővel, Ben 10: Alien Swarm) szült.

A franchise nem csak a televíziós nézettséget tekintve produkált sikert: a videojáték-, akciófigura- és DVD-eladások.4,5 millió dollárt hoztak.

Forrás: Turner