MENTRUM
Ifjúsági

Így telt 2014 a Nickelodeon-on

2014-ben majdnem minden hónapra jutott egy új sorozat vagy egy új évad a Nickelodeon-on. Új filmeket is láthattunk, az arculat pedig folyamatos átalakuláson esett át.

2014-ben több új sorozatot mutatott be idehaza Nickelodeon. Januárban az őrült nyulak lepték el a gyerekcsatornát, februárban a várva-várt Sam és Cat mutatta meg bébiszitteri képességeit, márciustól pedig Sanjay és Craig fura kalandjaikkal szórakoztatja a nézőket. Sőt, ebben a hónapban zárult le egy újabb korszak is: a Big Time Rush a hazai nézőktől is végleg elbúcsúzott a finálé epizódjaiban.


A Kids Choice Awards a szokásoknak megfelelően idén is le lett vetítve a hazai közönségnek is, emellett áprilisban a Svindli a négyzeten című film és a Tini Nindzsa Teknőcök 2. évada is be lett mutatva. Májusban végre megérkezett a Korra legendája folytatása, a 2. könyv, emellett a Tündéri keresztszülők 9. évadába is belekezdett a csatorna, és egy újabb sorozatot is bemutatott a Nickelodeon: A Hathaway kísértetlak.

Júniusra is jutott sorozat. Ekkor indult ugyanis a Rakéta majmok. Júliusban pedig egy kisebbeknek szóló sorozat, a Béci és Réci indult el, majd augusztusban a Winx Club rajongói örülhettek, mikor elindult a sorozat 6. évada. Iskolakezdésre újfent új sorozattal készültek a csatornánál, a szuperhős Thunderman család érkezett meg a hazai képernyőkre, októberben pedig A Murphy átok című film színesítette a csatorna kínálatát. Decemberre pedig A hóember és a hókutya bemutatója maradt.

Természetesen a sok új sorozat és évad mellett minden hónapra jutott rengeteg új epizód is, így pl. a Kung fu Pandából pótolta az elmaradt részeket a csatorna, ahogyan a S.T.R.A.M.M. - A kém kutyával, a Tündéri keresztszülőkkel, a Bubbi Guppikkal és a Dóra, a felfedezővel is jól áll többekközt a csatorna.

2014-ben nem csak az új epizódok terén remekelt a csatorna. Januárban a csatorna honlapja újult meg, sőt az arculat terén is próbált újítani a Nickelodeon az év folyamán. Idén pl. decemberben téli arculatra váltott (talán először?), a visszaállást követően pedig új identeket is bevezettek.

Szerény véleményem szerint ezeket a pozitív változásokat nagyban a Digi-hez való visszakerülés segítette elő, ami egyben a nézettség növekedéséhez is hozzájárult. Ami megerősítést adhatott nekik, és ezáltal egyre több premierrel készülnek. Mi nézők pedig csak örülhetünk, ha egy csatorna minél több újdonságot mutat be, nem? :)

Az idei kínálatot elnézve 2015-től legalább ugyanilyen premiermennyiségre lehet számítani. Ti mit gondoltok a csatornáról és a 2014-es kínálatukról?