MENTRUM
Ifjúsági
Ajánló

A Nickelodeon októberi ajánlója

Született kémek – új sorozat!
Hétfőtől – Péntekig 12:05-kor és 17:35-kor, kezdés október 21-én

A Született kémek három tinédzser titkosügynük (Sam, Alex és Clover) kalandjait meséli el, akiket a W.H.O.O.P. azaz az Emberi Védelem Világszervezetének alapítója és vezetője Jerry vezet. Ismerkedjünk meg velük!
Samantha – Samet hosszú hullámos vörös haja és smaragdzöld szeme teszi egyedivé, szeme színével harmonizáló zöld titkosügynük ruhát hord. Ő a csapat legokosabb, legsokoldalúbb tagja és egyben felelősségteljes vezetője, komoly, gyakran aggodalmaskodik és imádja a sportot. Nagyon szeret egy jó könyvbe temetkezve a szabadban pihenni. Riválisa Mandy egyik barátja Dominique. Kedvenc színe a rózsaszín, bár megkülönböztetője a zöld. Tud harmonikán játszani (mely képességét egyszer elvesztette, ám azóta ismét visszaszerezte). Anyukája Gabby (Gabrielle) szinte teljesen ugyanúgy néz ki mint lánya Sam. A szerep egy Kate nevű lány után íródott.
Clover – Középhosszú, arcközépig érő szőke haja, kék szeme és vörös kezeslábasa teszi Clovert egyedivé. Clover gyakran fut a fiúk után, vásárlási szenvedéllyel kűzd és divatbolond. Mindíg ismeri a legújabb trendeket és tudja, hogyan mutassa meg előnyösen külsejét. Legnagyobb riválisa Mandy. Kettejük harca  a legapróbb semmiségek felett a sorozat humorának egyik gyakori forrása. Több fiúva isl jár az évadok során és nagyon fontos számára a divat valamint a designer ruhák.Clover szinte kiköpött úgy néz ki mint anyukája Stella. Clover gyakran goromba, azonban barátai mindíg számíthatnak rá. A szerep egy McKenzie nevű lány után íródott.

Alexandra – Alexnek világosbarna szemei és fekete bubifrizurája van. Félvér, apai ágon fehér, anyai ágon pedig afro-spanyol felmenőkkel, kémruhája citromsárga. Bár a kütyükkel ügyetlen, ha sportról van szó, ő a legjobb, különösképpen a fociban, ami a kedvence. Vicces és barátai nyugodt szívvel támaszkodhatnak rá. Bár úgy tűnik, barátnőihez képest fiús a viselkedése, Alex ugxanannyira érdeklődik a divat és a srácok után. Kedvenc színe a citromsárga,valamint van egy játékteknőce Ollie, akit a legjobb „barátjának tart”. Az ő ellenfele Mabndy másik barátnője Catlin. Alex nagyon hasonlít anyukájára Carmenre, sokkal jobban mint édesapjára (Alex az egyedüli főszereplő akinek az apja is megjelenik a műsorban) A karaktert egy Alexanda nevű lány ihlette, akinek beceneve Aly. 
Jerald James Lewis – Jerry a W.O.O.H.P. (World Organization Of Human Protection - Emberi Védelem Világszervezetének)alapítója és vezetője. Jerry egy középkorú brit gentleman, aki mindíg új módot talál a lányok beszállítására a központba (a csajok ne mtúl nagy örömére). Ő igazítja el őket a küldetésükről, ellátja őket kütyükkel és információkkal, vagy direkt segítséget nyújt nekik. Gyakran idegesíti a lányokat az újabb és újabb missziókkal és különös viselkedésével, azonban ha veszélybe kerül a lányok mindíg készek a segítségére sietni. Problémát okoz számára titkosügynök életének titokban tartása ritkán látott, de annál többször emlegetett anyja előtt. Sam, Clover és Alex többször kiemelte, hogy Jerryn kívül senkire nem hallgatnak, sőt rá sem mindíg, azonban mindannyian kedvelik őt.

Marvin Marvin – új részek
Minden vasárnap 13:20-tól és 19:15-től, kezdés október 13-án

Vadiúj részekkel tér vissza kedvenc úrbéli barátunk, köztük:

-          Teri nagyon feszült a közelgő vivó bajnokság miatt, így Marvin a „Nyugodtság érintését” használja rajta. A dolgok azonban nem sülnek el túl jól, ugyanis Teri annyira ellazult lesz, hogy már a meccs sem érdekli többé.
-          Marvin kétségbeesetten vágyik egy kisállatra és végül Liz és Bob megengedi neki, hogy beszerezzen egyet. Marvin kikölt egy Klootoniai tojást, azonban mikor túleteti kiskedvencét, az nagy felfordulást kelt a házban.
-          Marvin és Teri elmennek a Big Time Rush egyik koncertjére, azonban ők sem tudják, hogy a BTR tagjait elrabolta a Klerg, akik Klutoniaiakra vadásznak. Amikor Terit is Klutoniannak nézik, Marvinnak ki kell eszelnie egy tervet, hogyan mentse meg barátját.
-          Marvin megismeri a képregények világát és lenyűgözi Ben hatamas gyűjteménye. Amikor azonban véletlenül megrongálja Ben egyik legritkább képregényét, rá kell döbbennie, hogy emiatt a barátját is elveszítheti.