MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Ilyen volt 2017: Boomerang

Mutatjuk, mivel szórakoztatott minket a Boomerang csatorna 2017-ben.


2017-et elhalasztott műsorokkal nyitotta a Boomerang. A tervek szerint péntek 13 alkalmából 3 új Csak lazán, Scooby-Doo! epizódot kellett volna leadniuk, ám csak kettőt sikerült, a harmadikat végül márciusban tűzték műsorra. Januárban folytatták az akkor még Tapsi: A Bolondos dallamok alkotóitól futó sorozat első évadát és a Dzsungelriportok: A mentőakció 2. évadát. Mindkettőt korábban tervezték leadni, ám csak januártól kezdődően sikerült véghez vinni a tervezetet. Februárban a Grizzy és a lemmingek folytatódott, illetve az Alfa és Omega 6. része mutatkozott be új filmként. Ebben a hónapban még elindult egy különleges új különkiadás trilógia, A csúnya, gonosz róka. Az első rész februárban volt látható. Március elhozta a következő Alfa és Omega filmet, az új Tom és Jerry és Sherlock Holmes című filmet és a Tom és Jerry-show legújabb epizódjait. És ekkorra tervezték a Tom és Jerry gyerekshow 2. évadát bemutatni csatornapremierként, mely azóta sem történt meg.


Áprilisban folytatódott A csúnya, gonosz róka széria, bemutatták a második részt. Tervezték még az Én és a lovagom folytatását, de a csatorna hű volt magához, muszáj volt halasztania. Meg is tette. Májusban az M2 után a Boomerang is bemutatta a Kókusz Kokó, a kis sárkány című szériát. Két hónappal az eredetileg tervezett időpont után júniusban adásba kerültek az új Én és a lovagom új részei.

Karácsonyi maratont tartott a csatorna idén nyáron. Július 24-én több téli témájú epizódot adtak, köztük A csúnya, gonosz róka trilógia záró darabját. Elrajtolt a Csak lazán, Scooby-Doo! 2. évada és az Alfa és Omega újabb története is látható volt. Augusztusban újabb részek érkeztek a Csak lazán, Scooby-Doo!-hoz, folytatódott a Grizzy és a lemmingek, illetve elrajtolt a Gógyi felügyelő 2. évada. Tervezték még a Pat, a kutya indítását, ám kénytelenek voltak elhalasztani.


Mozgalmas szeptemberünk volt. A legtöbb csatorna rengeteg premierrel toldotta meg a tanévkezdést. A Boomerang folytatta a Kókusz Kokót és az Oddbods: A sorozatot. Tervezték még az Új bolondos dallamok 2. évadának elindítását, ám halasztottak, ahogyan a Miss Moon új részeivel is tettek. A Cartoon Network-kel párhuzamosan elindult a Derült égből fasírt is. Új sorozatot októberben is kaptunk Dorothy Óz földjén címmel. Folytatódott a Grizzy és a lemmingek, illetve elindult a korábban halasztott Új bolondos dallamok. Új évadként pedig a Tom és Jerry-show 3. szezonját láthattuk. Több halasztás után novemberben végre folytatódott a Miss Moon, új részekkel jött a Grizzy és a lemmingek, a Csak lazán, Scooby-Doo! és az Oddbods: A sorozat. Új sorozatként a klasszikus széria alapján készült Flúgos futam. S végül a decemberi kínálat: a Csak lazán, Scooby-Doo! kapott új részeket a Derült égből fasírt mellett. Az augusztusi halasztás után elindult a Pat, a kutya napi vetítéssel és a Nyuszipoly 2. évadának új részeit is láthattuk.

Október óta márik a Boomerang nézettségét, azóta osztjuk meg mi is az adatait. Két havi adat alapján nem mondható rossznak a teljestménye a csatornának, de jól sejthetően nem az élbolyban szerepel.

A Boomerang az évek során szépen leépítette magáról a "klasszikus sorozatok otthona" jelzőt, mostanra már a kisebbeket és családokat célozza meg, amit kitűnően tükröz a kínálata, műsora, csak épp a célközönség nem találta meg. Igaz, a lefedettség sem könnyíti a helyzetüket.