MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

2016 hazai viszonylatban: Boomerang

Lassan a végére érünk évösszegző sorozatunknak. Ezúttal a Boomerang került sorra.

A Boomerang, hasonlóan a Cartoon Network-höz, sajnos abban a "betegségben" szenved, hogy hajlamos előre bejelentett premiereket elhalasztani. 2016-ban többször is előfordult, hogy megtörtént ez a baki.

Januárban ismét annak örülhettünk, hogy nem uborkaszezonnak tekintették a hónapot. Ebben a hónapban ugyanis egy új Lego Scooby-Doo kisfilmet nézhettünk meg, a Dzsungelriportok és az Uhu és pajtásai crossover epizódja mellett. Februárban sajnos nem sok mindent kaptunk: folytatódott a Tapsi és a csatornán is képernyőre került a Mizújs, Scooby-Doo?. Nézzük is a márciusi kínálatot. Új film mutatkozott be Scooby-Doo: Kék Sólyom maszkja cím alatt, és szintén ekkor mutatták be az Oddbods: A sorozat is. Áprilisban folytatódtak a korábban említett sorozatok, új részekkel jelentkezett még a Tapsi. Szintén ebben a hónapban tért vissza a csatornára a Szuperdod kalandjai. Egyébként ezekben a hónapokban rendszeres eleme volt a műsornak a Boomerang kincsesláda is, mely havonta frissítette kínálatát.

Ha minden igaz, egészen májusig kellett várnunk az idei év első halasztására. Ugyanis e hónapra volt betervezve az új sorozat, a Nyuszipoly bemutatója, ám végül el lett tolva júniusra. Ebben a hónapban folytatódott még a Mr. Bean és a kincsesláda kínálata haviról heti rendszerességű frissítésre váltott. Júniusra új Tapsi-részek és a The Happos Family bemutatója voltak tervezve, ám ezek el lettek halasztva. Végül e hónapban elindult a Nyuszipoly új részekkel volt látható az Oddbods: A sorozat. Júliusban elstartolt a Tapsi korábban halasztott új részes adagja, további újdonságokat viszont nem kaptunk, mindegyik új résszel jelentkező sorozat még júniusban megkezdte a saját adagját. Augusztusban nem kaptunk premiereket, csupán összeállításokat, maratonokat.

Szeptemberben végre kaptunk premiereket is. A Csak lazán, Scooby-Doo-ból láthattunk premiereket, igaz pár héttel később a meghirdetettnél. Az Oddbods: A sorozat új részei mellett ekkor mutatkozott be a Dzsungelriportok: A mentőakció 2. évada is. Erre a hónapra tervezték a Tapsi újabb részeit, ám ezeket elhalasztották. Akkor még nem tudtuk mikorra, ám a jelenlegi infók szerint 2017 januárjában folytatódik a sorozat. 2016-ban egész októberig kellett várnunk, míg rendes mennyiségű premiereket tűzött képernyőre a Boomerang. Bemutatkozott a Tom és Jerry-show 2. évada, a nyári halasztás után a The Happos Family-t is műsorra tűzték, szintén új sorozatként pedig a Miss Moon debütált. Folytatódott még a Dzsungelriportok 2. évada, ám egy adott pontot több epizódot is későbbre halasztottak.

Lassan az év végéhez közeledünk, de a halasztások még nem értek véget. Novemberre volt tervezve a Dzsungelriportok folytatása, ám ezt januárra tolták el. Új sorozatként mutatkozott be a Grizzy és a Lemmingek. További új részeket láthattunk a Nyuszipoly című sorozatból. Az év utolsó havára is kaptunk egy új sorozatot az Én és a lovagom címmel, de új részekkel jelentkezett a Tom és Jerry-show 2. évada is.

Sajnos a Boomerang nézettségét nem mérik, így nézettségi számokkal nem tudunk szolgálni.

Összegzésül a Boomerang próbál családi csatorna lenni, de a sok CGI-sorozat nem feltétlenül a megoldás kulcsa, ahogyan az sem jó jel, hogy az előre bejelentett új dolgokat nemes egyszerűséggel elhalasztják, ahogyan a magyarországi PR-csapatnak sem jó pont, hogy ezekről egy árva értesítőt sem hajlandóak küdeni.