MENTRUM
SzinkronIfjúsági

A Csőrike király magyar hangjai

A Bolondos dallamok híres kanárija, Csőrike most novemberben 80 éves lett, ennek alkalmából született meg az őt főszerepbe állító Csőrike király című film. Az alkotás világszerte mindenhol egyszerre került fel az HBO Max-ra november 20-án.

Csőrike a korona soron következő várományosa lesz, amikor egy paradicsomi sziget királynőjének nyoma veszik. Nagyi és Szilveszter is követi őt, akiknek tudomására jut egy összeesküvés, melynek célja, hogy Csőrikét félre állítsák.

A Warnerra két animációs franchise esetében mindenképp számíthatunk, ha szinkronról van szó. Az egyik a Scooby-Doo, a másik a Bolondos dallamok. Mindkettő esetében bármilyen szereplésükről is legyen szó, az állandó magyar hangokat kérik fel. 10 éve már, hogy a Bolondos dallamok korábban megszokott szereposztását teljesen lecserélték az Újabb bolondos dallamok: Együtt a csapat kedvéért, amit azóta is tartanak. Akkor hallhattuk először Kossuth Gábort Csőrikeként. Csizmadia Gabi Nagyija csak a Tapsi Hapsi és barátaiban volt eddig hallható, miután Kassai Ilona már amúgy sem vállal szinkronokat. Moser Károly is maradt Szilveszter hangja, bár őt nem tudjuk mikor került a képbe, de az elmúlt években már ő volt a kandúr magyar megszólaltatója.

Csőrike - Kossuth Gábor
Szilveszter - Moser Károly
Nagyi - Csizmadia Gabriella
Diego von Schniffenstein - Háda János
Aoogah - Andrádi Zsanett
Beep Beep - Böhm Anita
Harold - Bordás János

További magyar hangok: Penke Bence, Berkes Bence

Bemondó: Kisfalusi Lehel

A Csőrike király már elérhető az HBO Max kínálatában.