MENTRUM

D23 2022: Előzetesek a filmek alapján készült sorozatokhoz: A nemzet aranya, Télapuk, Percy Jackson

Három, film alapján készülő sorozatról is lerántotta a leplet előzetesek formájában a Disney.

Percy Jackson and the Olympians

A Disney végre megmutatta az első képsorokat a Percy Jackson és az Olümposziak rebootjából, mely ezúttal sorozatformában elevenedik meg. A rövidke beharangozó Percy narrálásával indít, melyben elmagyarázza miért is veszélyes félvérnek, azaz egy emberi szülő és egy görög isten gyermekének lenni. Beszéde során láthatunk néhány képsort a további szereplőkről, valamint más istenek gyerekeinek kunyhóját is megpillanthatjuk.

A sorozat főbb szereposztása: Walker Scobell (Percy Jackson), Leah Sava Jeffries (Annabeth Chase) és Aryan Simhadri (Grover Underwood).

Jelenleg nem tudni pontos bemutató dátumot, viszont az közismert, hogy a forgatások idén kezdődtek csak el, és a jelenlegi tervek szerint a stúdió 2024-es bemutatóval tervez



Télapuk

Scott Calvin visszatért! Bár már közel harminc éve ő a Télapó, most is ugyanolyan vidám, mint régen. De ahogy a karácsony népszerűsége, a Télapó varázsa is egyre jobban csökken. Scott már nem bírja a munkája tempóját és a családjával sem tud elég időt együtt tölteni. Miután megtudja, hogy valamilyen úton-módon nyugdíjba is vonulhat, Scott elgondolkozik rajta, hogy nem lesz tovább Télapó és keres magának egy utódot, hogy jobb apa és férj lehessen.

Tim Allen Télapuként újra visszatér, valamint a szereposztást növeli még Elizabeth Mitchell Mrs. Clausként, Elizabeth Allen-Dick Sandraként, Devin Bright, mint Noel, Austin Kane, mint Cal, Matilda Lawler, mint Betty, Rupali Redd, mint Grace, Laura San Giacomo, mint a Karácsony boszorkány, és végül Kal Penn, mint Simon Choski.

A Télapuk november 16-án rajtol a Disney+-on.



A nemzet aranya: A történelem peremén

A nemzet aranya-filmek spinoffja ugyanazt a kalandfilmes élményt próbálja átadni, amit a két mozifilm során már megszokhattunk. A történet egy fiatal hősnőt állít főszerepbe Jess személyében, aki élete legnagyobb kalandjára indul, mikor családjával kapcsolatban keres válaszokat. 

A főhőst Lisette Olivera alakítja, az eredeti filmekből pedig Harvey Keitel és Justin Bartha is visszatérnek. A főgonoszt Catherine Zeta-Jones személyesíti meg, a további szerepekben pedig Jake Austin Walker, Jordan Rodrigues, Zuri Reed, Antonio Cipriano és Lyndon Smith lesz látható.

A sorozat dupla részes premierrel indít december 14-én a Disney+-on.