MENTRUM
IfjúságiMozi

D23 2022: A Pixar bejelentette az Agymanók folytatását és az Elio-t

A 2015-ös népszerű és kritikailag is elismert Agymanók 2024-ben második részt kap.

Agymanók 2.

Az Agymanók 2015-ben mutatkozott be, melyben az érzelmek úgymond megelevenedtek, ami külön színt vitt egy átlagos családi drámába. Főszereplőnk, Riley egy kislány, aki nem a legkönnyebben dolgozza fel azt, hogy San Franciscoba költöznek a családjával együtt apja új munkahelye miatt. Mindeközben még Riley felnövéstörténete is meghúzódik a háttérben.

Az Agymanók 2016-ban elnyerte a Legjobb animációs film kategória díját is az Oscar-gálán.

A folytatást a D23 Pixar paneljának végén jelentette be Amy Poehler, aki épp a Pixar fejesét, Pete Doctert szakította épp félbe. Docter egyébként az első rész rendezője is volt egyben. A következő részt viszont Kelsey Mann veszi át, Meg LeFauve pedig újra a forgatókönyvért felel majd.

A bejelntésen kívül semmit nem árultak el a történetről, viszont Poehler - aki Derű eredeti hangja -, azt ígérte, hogy további érzelmek is megjelennek a filmben.

Elio

A Pixar egy vadonatúj filmet is bejelentett Elio címen, melyben egy fiatal számkivetettet lehet követni majd, aki hirtelen a Föld intergalaktikus nagykövete lesz. America Ferrera fogja alakítani Elio anyját az "idegenek érkeznek a Földre" típusú vígjátékban. Adrian Molina (Coco, Dínó tesó) rendezi majd a filmet.Az Agymanók 2. 2024 nyarára várható, míg az Elio bemutatója 2024 tavaszán lesz esedékes.