MENTRUM

Hírek innen-onnan #194: Comic-Con különkiadás 2022

• Végre hallatta magát a The Walking Dead-filmtrilógia. Ami a legújabb bejelentés szerint már nem mozikba szánt alkotás lesz, hanem egy 6 részes minisorozat és Rick mellett Michonne is főszereplő lesz. A tervek szerint már nem kell sokat várni, 2023-ban lesz a bemutató.
• Az Amazon Prime Video berendelte Az idő kereke 3. évadát.
• A sárkányherceg is hallatott magáról. Bár előzetest nem mutattak, egy rövid részletet levetítettek a 4. évadból, mely alapján időugrás is lesz a sorozatban. Premier még idén novemberben a Netflixen.



• A Marvel panelján történtek a legfontosabb bejelentések: 2023 elején érkezik a Mi lenne, ha...? 2. évada, benne újabbnál újabb kicsavart történetek, berendelték a 3. évadot, illetve bejelentették a Marvel Zombies-t, az első 18+-os Marvel-sztorit.
• A készülő Avatár - Aang legendája tévéfilmek közül az első Aangra és barátaira fókuszál, méghozzá a felnőtt verzióikra. Bemutató dátum egyelőre nincs kijelölve.
• Bemutatták a Shazam! 2 első előzetesét.



• A Star Trek: Strange New Worlds és a Star Trek: Lower Decks crossover epizódot kap a jövőben. Mivel előbbi élőszereplős sorozat, míg utóbbi animációs, ezért értelemszerűen a közös epizód keveréke lesz a két műfajnak.
• Bejelentették az MCU teljes 5. fázisát és a 6. fázisból három fontosabb címet. Az 5. fázis 2023 februárjában A Hangya és a Darázs: Kvantumániával indul, tavasszal érkezik Samuel L. Jackson főszereplésével a Secret Invasion, májusban A Galaxis őrzői 3, valamikor nyáron lesz látható a Sólyomszemből megismert Echo saját sorozata, szintén nyáron érkezik a Loki 2. évada, júliusban lesz látható a Marvelek, a Marvel kapitány folytatása, novemberben pedig látható lesz a Penge rebootja is. Még mindig 2023-at írunk, ősszel kerül műsorra az Ironheart, amelynek főszereplőjét már a Fekete Párduc 2-ben megismerhet a közönség. 2023/24 telén lesz látható a WandaVízió spinoffja, az Agatha: Coven of Chaos, 2024-ben jön Charlie Cox főszereplésével a Daredevil: Born Again, akit már láthattunk a Pókember: Nincs hazaútban, legközelebb pedig az Amazon: Ügyvédben is vendégszerepel majd. Az 5. fázis záró darabjai lesznek a 2024 májusában érkező Amerika kapitány: Új világrend, Anthony Mackie főszereplésével, júliusban pedig a Thunderbolts debütál. A 6. fázist a Fantasztikus négyes indítja 2024 novemberében, 2025 májusára, illetve novemberére van ígérve a Bosszúállók két következő darabja. Először az Avengers: The Kang Dynasty, majd az Avengers: Secret Wars is bemutatkozik.
• Bemutatták a Fekete párduc: Vakanda, légy áldott! első előzetesét.



• Illetve az is kiderült, hogy a 4-6. fázisokat egybefoglaló szága neve Multiverzum szága lett.