MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Hírek innen-onnan #193

• Elmaradt nálunk a Disney Csatorna júliusi újdonságai című cikkünk az újdonságok hiánya miatt. A kapott közlemény alapján a következő két program, összeállítás várható júliusban, ami alapján nem lett volna értelme cikket írni: Sulphur Springs titkai maraton - a teljes 2. évad, július 2-án 19:00-kor; A barátság napja maraton - 30-án és 31-én 19:00-kor, olyan műsorokkal, mint Az eb és a web, a Raven otthona, a Bizaardvark vagy a Dobd be magad!.
• A Tapsi Hapsi és barátai a 2. évadtól Bolondos dallamok címen fut. Természetesen az eredeti angol cím nem változott, csupán a szinkront érinti.
• Feltételezhetően költségcsökkentés címszó alatt az elmúlt napokban eltűnt az HBO Maxról több saját gyártású, bár így is licenszelt műsor, melyről többet olvashattok a Sorozatjunkie cikkében. A sort valamikor nem olyan rég a Villámmacskák akcióban kezdte, majd folytatta A Gombik!, melynek így az utolsó négy részét le sem adta a Cartoon Network, azonnali hatállyal lekerült a műsorról, illetve a Maxról is. Többekközt továbbá lekerült még az HBO Max indulásához időzített A besúgó, a Ruxx, az Aranyélet 3. évada,a Szexi svédek vagy az Árnyak.
• A Disney+ indulása előtt tartott sajtótájékoztatón bár nem lett kimondva teljesen, az ott elhangzottak alapján terveik vannak a lineáris csatornákkal, nálunk ugye a Disney Csatornával, melynek épp a npokban indult meg egy új európai arculatfrissítési hulláma. Hozzánk várhatóan az ősz folyamán érkezik meg ez az új arculat.
• Július 1-jétől megszűnt a Disney Junior blokk az M2-n. A helyét a csatorna más műsorai vették át.
• A Paramount és a Nickelodeon Avatár: Aang legendája film fejlesztésébe fogott bele. Ezek animációs formában készülnek el. A háromból az elsőt még 2021. februárjában jelentették be, ehhez adtak hozzá további kettőt.
• A Disney bejelentette 2023 tavaszára a Disney+ és a Disney Junior kínálatát erősítendő, az új Star Wars sorozatot, a Young Jedi Adventures-t. Ebben gyerekek próbálják elsajátítani az Erőt, ám az út rögös, melyen olyan fontos dolgokat tanulhatnak, mint az együttérzés, önfegyelem, csapatmunka, türelem és barátság.
• Bye Bye Bunny: A Looney Tunes Musical címen új animációs film készül az HBO Max és a Cartoon Network számára. Röviden a történet: miután Tapsi Hapsi hosszú ideig szerepelt egy Bolondos Dallamok Broawdway műsorban, úgy érzi, eljött az ideje, hogy rendes nyúlként éljen tovább. Dodó kacsa mindig is a főszerepre vágyott, így kapna is az alkalmon, ám a számításait keresztbe húzza egy őrült rajongója, mikor elrabolja őt. Tapsi összefog a többi Bolondos Dallamok-szereplővel és együtt elindulnak egy mentőakcióra.
• A kanadai WildBrain (Én kicsi pónim: Varázslatos barátság, Dorg Van Dango, Arthur) és a Peacock streaming szolgáltatás új Caillou sorozatot készít, első körben 52x11 percnyi epizódot. A felélesztés számítógép-animációs, CG készítésű lesz. A sorozatot megelőzi a korábban bejelentett 5x44 percnyi különkiadás.
• Berendelve a Totál Dráma Sziget újabb két évadra. Ez a Warner Bros. Discovery és a BBC közös összefogásának köszönhető. A címből már sejthető, hogy a két új szezon visszatér a szigetre, ahol új versenyzők küzdenek meg a főnyereményért brutális versenyekben és elképesztő kiesések közepette, melyet a még több dráma fűszerez meg.