MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az Antenna Entertainment-csatornák júliusi újdonságai

Animékre és japán műsorokra építi a júliusi programkínálatát az Antenna Entertainment.

A júniusi Battery bemutatója után júliusban, váltásként megérkezik a Shinkalion, melyben Hayato Hayasugi, egy vonatmúzeum kurátorának vonatszerető fia, egy nap véletlenül rátalál apja titkos kutatólaboratóriumát. Ahol megtalálja az E5-ös vonatot. Amint belép, meghallja, hogy egy titokzatos ellenség, a Bachigami megtámadja New Saitama városát. Szerencsére apja Shinca kártyájának érintésével a vonat, amelyben tartózkodik, hatalmas robottá változik.

A Shinkaliont is heti négy résszel tervezi vetíteni a Viasat6, július 9-től szombatonként 7:30-8:00 magasságában, vasárnap reggeli ismétlésekkel. Július 30-tól ehhez a blokkhoz csatlakozik az 1993-as készítésű Black Jack című anime szombatonként 7:35-kor dupla részekkel. Black Jack egy engedély nélküli, ám de briliáns orvos, aki szokatlan orvosi eseteket lát el, miközben rendkívüli emberekkel és jelenségekkel találkozik.

A két új sorozat mellett három japán filmmel is kedveskedik a Viasat Film, melyet három egymást követő napon küldenek adásba. Először 17-én 16:40-kor lesz látható a Guszukó Budori életeBudori az ihatovi erdőben élt, de egyedül maradt, miután családja elpusztult a hideg időjárási körülmények miatt. Rengeteget dolgozik gyárakban és szántóföldeken, végül a Vulkáni Osztály jeles mérnöke lesz.

Másnap, 18-án a Mielőtt a kávé kihűl című alkotás debütál 16:20-kor. Ebben különös városi legenda terjed egy bizonyos Funiculi Funicula nevű kávézóról. A verebek ugyanis azt csiripelik, hogy a presszó egyik széke természetfeletti képességgel bír; aki ráül, időutazást tud tenni a múltba.

Végül pedig 19-én szintén 16:20-kor lesz látható a Pomponlányok című japán dramedy, melynek röviden így szól a leírása: Egy eltökélt edző vezetésével egy kisvárosi lánycsapat küzd a győzelemért egy rangos amerikai táncbajnokságon.