Filmek, amelyeket érdemes várni 2022-ben, 2. rész

Filmek, amelyeket érdemes várni 2022-ben, 2. rész

2021 után idén is jelentkezünk két részes cikksorozatunkkal, melyben az idei, vagyis 2022-es mozifilmes kínálatot összesítjük, szubjektív módon. A második részben a nagyobb húzócímek, a blockbusterek és az érdekesebbnek tűnő alkotások kerülnek terítékre.

Egyelőre a nagy stúdiók nagy reményekkel néznek a jövőbe, rengeteg film van bevésve a 2022-es naptárba. Bár ezzel pont ellentétes az elmúlt napokban történt bejelentés, mely szerint a Paramount Pictures a Mission Impossible 7-8-at majdnem egy-egy évvel halasztotta el. A 7. rész idén szeptemberről 2023 nyarára, míg a 8. rész 2024 nyarára lett eltolva.

Nézzük viszont az idei, jelenleg bemutatni tervezett alkotásokat. Februárban érkezik a Tom Holland és Mark Wahlberg főszereplésével készült videojáték adaptáció, melyben megismerhetjük Nathan Drake előtörténetét. Aztán érkezik a sokszoros halogatás után Agatha Christie belga származású magándetektívjének újabb története, feldolgozása. Hercule Poirot újra Kenneth Branagh alakításában kel életre.

A sötét lovag visszatér 2022-ben. Ezúttal Robert Pattinson megformálásában egy fiatal és tapasztalatlan nyomozót láthat a mozi közönsége.

Sandra Bullock újra moziban! Ezúttal Channing Tatum társaságában dzsungelkalandba bonyolódnak, az összes filmből kihagyhatatlan gonosz ezúttal Daniel Radcliffe alakításában lesz látható.

Az év első felében érkezik még a Sony Pókember nélküli moziverzumából a Morbius, melyet eredetileg év elején terveztek bemutatni, majd a Harry Potter-univerzum újabb előzményfilmje is látható lesz, de muszáj kiemelnünk még Az Északi című nagyszabású eposzi kalandfilm.

2022 végén érkezik a több mint egy évtizede bemutatott Avatar folytatása, melyet évek óta forgatnak már. Azért a kései bemutató, mert további három rész készül még és az eredeti tervek szerint mind a négy folytatást egyben forgatták le.

 Ebben az időszakban debütál az Aquaman 2. része is. Csupán az a kérdés, hogy a világ legtöbb bevételével rendelkező film ellen mennyi esélye lesz a DC szuperhős filmjének.

Az év során három Marvel-mozifilm is bemutatásra kerül. Először tavasszal lesz látható a Doctor Strange az őrület multiverzumában, mely a WandaVízió, a Loki és a Pókember: Nincs hazaút egyfajta folytatása; nyáron érkezik a Thor 4. része, a Szerelem és mennydörgés, majd ősszel a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! is debütál majd.

Szubjektív válogatásunk részleteit alább láthatjátok, a lista végén pedig egy extra összeállítás a streamingre érkező alkotások közül.

Uncharted
Tervezett hazai bemutató: február 10.

Nathan Drake-et mindenki ismeri. És mindenki találkozott már vele, aki keresett kincset Amazónia esőerdeiben, vetődött partra néptelen karibi szigeten, vagy bunyózott tibeti műkincsrablókkal. A világ legvagányabb kalandor kincsvadásza (Tom Holland) a 21. század Indiana Jonesja – akinek a jövője legalább olyan bizonytalan, mint a múltja.

De ez most megváltozik.

A világsikerű videójáték alapján készülő, több kontinensen forgatott kalandfilm a játékok előtt játszódik: az derül ki belőle, hogy miért lépett Nathan Drake a bűn útjára, hogyan lett kincsvadász, és miért olyan sikeres benne.

Halál a Níluson
Tervezett hazai bemutató: február 17.

A belga detektív, Hercule Poirot egyiptomi vakációja egy folyami gőzösön ijesztő fordulatot vesz, amikor a hajón utazó álompár idilli nászútját gyilkosság zavarja meg. A végeláthatatlan sivatagban, a gízai piramisok lábánál kibontakozó rejtélyben a féktelen szenvedély és az őrjítő féltékenység éppúgy főszerepet játszik, mint a változatos hátterű és kifogástalanul öltözött utazók, akik sötét fordulatok elé néznek, mielőtt szembesülnek a végső, döbbenetes megoldással.

Batman
Tervezett hazai bemutató: március 3.

Batman (Robert Pattinson) már két éve rója Gotham City utcáit, és üldözi a város gonosztevőit – így hát egyre mélyebbre merül a sikátorok sötétségébe. Már alig néhány emberben bízhat: mindenfelől korrupt hivatalnokok és romlott nagymenők veszik körül. csupán Alfred Pennyworth-szel (Andy Serkis) és Jame Gordon hadnaggyal (Jeffrey Wright) oszthatja meg a titkait. Egyedül maradt: rajta kívül nincs más, aki bosszút állhatna a város lakóinak sérelmeiért.
Egy gyilkos épp Gotham elitjét veszi célba, és a szadista machinációi után hátrahagyott titokzatos nyomok a világ legnagyobb detektívjét a város alvilágába vezetik. Ott találkozik Selina Kyle-lal, vagyis Macskanővel (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepottal, a Pingvinnel (Colin Farrell), Carmine Falcone-nal (John Turturro) és Edward Nashtonnal, Rébusszal (Paul Dano). A bizonyítékok azonban a saját otthona felé vezetik, és minél jobban szűkül a gyanúsítottak köre, annál félelmetesebbé válik.
Batmannek új szövetségeket kell kötnie, le kell lepleznie az igazi bűnöst, és meg kell szabadítania Gothamet a hatalmaskodás és a korrupció pestisétől.

Downton Abbey: Egy új korszak
Tervezett hazai bemutató: március 17.

A Crawley-család története újra a mozikban folytatódik.

Az elveszett város
Tervezett hazai bemutató: március 24.

A briliáns de zárkózott írónő, Loretta Sage (Sandra Bullock) pályája során mindig egzotikus helyekről írt a népszerű romantikus kalandregényeiben, melyek címlapján a Dash nevű hőst megjelenítő, jóképű borítómodell, Alan (Channing Tatum) feszít, aki erre a karakterre tette fel az életét.
Miközben épp új könyvét promotálja Alannel, Lorettát elrabolja egy különc milliárdos (Daniel Radcliffe), mert azt reméli, hogy az írónő elvezeti őt a legutóbbi könyvében található ősi elveszett város kincséhez. Alan bizonyítani szeretné, hogy a való életben is hős tud lenni, nem csak a könyvek lapjain, így nekivág, hogy megmentse a nőt.
A nagyszabású dzsungelkalandba pottyant furcsa párnak össze kell dolgoznia, hogy túléljék az elemek és a gonosztevők csapásait, és megtalálják az ősi kincset, mielőtt örökre elveszne...

Morbius
Tervezett hazai bemutató: március 31.

Michael Morbius halálos beteg. A ritka, de végzetes kórban szenvedő tudósnak (Jared Leto) talán azelőtt jár le az ideje, hogy rátalálhatna betegsége gyógymódjára – amely nemcsak az ő, hanem sok ezer sorstársa életét menthetné meg.
Ezért nem akar meghalni. De az életet sem választja: amikor egy különleges, ősi technika nyomára jut, nem hátrál meg, felkutatja, és az örök életet választja.
És minden panasza elmúlik. Erős lesz, gyors, éles hallású, eszes… és vérre szomjazik.

A Marvel-képregény egyik sötét hőse, Morbius, Pókember egyik régi ellenfele rémisztő története egy látványos, nagy költségvetésű filmben kel új életre, és az egykori Joker, Jared Leto játssza!

Legendás állatok - Dumbledore titkai
Tervezett hazai bemutató: április 14.

A mágikus világ egyre nagyobb bajban van, és nemcsak Grindelwald, a békéjére törő gonosz varázsló, valamint sok szövetségese miatt, hanem azért is, mert a jövője egy igen furcsa társaságon múlik: egy szakmájának élő, kétballábas magizoológuson, egy régi máguscsalád utolsó sarján, aki a tudós segítségéül szegődik, egy mindenre elszánt tanárnőn… és egy haspók muglin! Még szerencse, hogy van valaki, aki mellettük áll: egy fiatal, nagy tehetségű, bár zűrös életű mágus, egy bizonyos Albus Dumbledore.

Az Északi
Tervezett hazai bemutató: április 21.

Az erőteljes vízióiról ismert rendező, Robert Eggers új filmje egy akciókban bővelkedő eposz. Egy fiatal viking herceg sorsát követi nyomon, aki bosszút akar állni az apja haláláért. A szereposztás igazi sztárparádé, hiszen az izgalmas, látványos történetet olyan színészek keltik életre, mint Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk vagy Willem Dafoe.

Doctor Strange az őrület multiverzumában
Tervezett hazai bemutató: május 5.

A Marvel következő nagyszabású mozifilmjében a multiverzumot fedezi fel a különc doki és az egyik leghatalmasabb boszorkány, kiegészülve egy új hőssel.

Top Gun: Maverick
Tervezett hazai bemutató: május 26.

Miután több mint harminc évet szolgált a flotta egyik legjobb pilótájaként, Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise) most a neki leginkább megfelelő helyen van: vakmerő tesztpilótaként egyre feljebb teszi a lécet, és ügyesen kitér az előléptetés elől, amely földi szolgálatra kötelezné. Amikor egy osztagnyi Top Gun növendéket olyan különleges küldetésre kell kiképeznie, amilyet élő pilóta még nem látott, Mavericket összehozza a sors a Rooster hívójelű Bradley Bradshaw hadnaggyal (Miles Teller, Whiplash), aki nem más, mint Maverick néhai barátjának, Nick Bradshawnak, azaz Goose-nak a fia...

A bizonytalan jövővel szemezve és a múlt árnyaitól kísérve Maverick kénytelen megküzdeni legbelsőbb félelmeivel, és ez a küzdelem egy olyan küldetésben csúcsosodik ki, amely során a legnagyobb áldozatot kell meghoznia azoknak, akiket végül kiválasztanak a repülésre.

Jurassic World: Világuralom
Tervezett hazai bemutató: június 9.

A film története négy évvel a Bukott birodalom története után játszódik. További részletek jelenleg nem ismertek.

Thor: Szerelem és mennydörgés
Tervezett hazai bemutató: június 7.

Bár a sztori jelenleg ismeretlen, annyi már bizonyos, hogy Natalie Portman visszatér a Marvel világához, ahol a női Thort játszhatja el.

Halloween Ends
Tervezett hazai bemutató: október 13.

A franchise utolsó darabja, mely lezárja a történetet.

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
Tervezett hazai bemutató: november 10.

A 2018-as film folytatása, melyben megpróbálnak emléket állítani Chadwick Boseman Fekete Párducának, miközben a történet is tovább halad előre.

Creed III
Tervezett hazai bemutató: november 24.

A Rocky-történet folytatása, a Creed-trilógia harmadik része, melyben már Sylvester Stallone nem vállalt szerepet.

Avatar 2.
Tervezett hazai bemutató: december 15.

A 2009-es nagyszabású film folytatása, továbbra is James Cameron rendezésében, amelyben újra felfedezhetjük Pandora csodálatos világát. A folytatásra rengeteget kellett várnunk, év végén ki is derül, vajon megérte-e.

Aquaman 2.
Tervezett hazai bemutató: december 15.

Amikor egy ősi hatalom elszabadul, Aquamannek váratlan és kellemetlen szövetséget kell kötnie egy számára nem túl kedves szövetségessel, hogy megvédje Atlantiszt és a világot a visszafordíthatatlan pusztulástól.

További filmek 2022-ben

A magas lány 2. (Netflix)
A texasi láncfűrészes mészárlás (Netflix)
Cheaper by the Dozen (Disney+)
Az Adam-projekt (Netflix)
Hókusz pókusz 2. (Disney+)
The Gray Man (Netflix)
Killers of the Flower Moon (Apple TV+)
Tőrbe ejtve 2. (Netflix)
Havoc (Netflix)
Pinokkió (Disney+)
Disenchanted (Disney+)