MENTRUM
Ifjúsági

Magyar származású alkotó rajzfilmklasszikusa éled újjá a tévéképernyőn

A Nickelodeon csatornájának egyik klasszikusa, a ’90-es évek ikonikus rajzfilmsorozata, a Fecsegő tipegők is megkapta méltó felújítását. A kalandvágyó csecsemők már meghódították a világot, november 15-től azonban a legfiatalabb generáció számára is elhozzák mindazt, ami miatt emlékezetesek voltak évtizedekkel ezelőtt. Bár az új sorozat 3D-animációval készül, a minőségről az eredeti alkotógárda, köztük Csupó Gábor gondoskodik.

A Fecsegő tipegők harminc éve, 1991-ben indult útjára, és szinte azonnal világsikerré vált, köszönhetően egyedi karaktereinek és vizualitásának. Csupó Gábor és akkori felesége, Arlene Klasky közösen alkották meg a sorozat koncepcióját a beszélő babákról: épp ezelőtt született meg első gyermekük, és ő adta az ihletet a Nickelodeon sorozatának. Az alapötletet keresztezték a készítők egy egyedi, kézzel rajzolt látványvilággal, amely alapvetően határozta meg a rajzfilmcsatorna számára későbbi sorozataik küllemét is.



Csupó Gáborék animációjában a különleges módon megalkotott figurák nyerték meg a nézőket. Emellett pedig fontos volt az alkotók részéről, hogy ne a megszokott fizikai poénokra építsenek – a humornak a karakterekből és az általuk teremtett szituációkból kell fakadnia. És jöttek is a mókás helyzetek: több mint egy évtizednyi szórakozást biztosítottak a Fecsegő tipegők. 9 évaddal, 351 epizóddal és három nagyjátékfilmmel a háta mögött a rajzfilmsorozat büszkélkedhet még négy Emmy-díjjal, hat Kids’ Choice Awards szoborral, de még saját csillagot is kaptak maguknak a babák Hollywoodban, a Hírességek sétányán.

Hosszabb szünet után a Fecsegő tipegők a XXI. században is leteszik névjegyüket, ezúttal a harmadik dimenzióba költözve. Minden más azonban a régi maradt: Tommy, Chucky, az ikrek és az állandóan bosszantó hároméves társuk, Angelica egyaránt visszatér. A sorozat magyar nyelven először a Nickelodeon csatornáján látható, a november 15-i debütálást követően minden nap 16:30-kor számíthatnak új részre a nézők.

Fecsegő tipegők november 15-től hétköznap 16:30-kor a Nickelodeon csatornáján.