MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Betekeredve magyar hangjai

A Disney idén halloweenre meglépte azt amire nem számítottunk: remakelte saját tévéfilmjét, az 1997-es  azonos című Under Wrapset. Akkor Kössétek be magatokat! címmel jelent meg, az idei feldolgozás Betekeredve címet kapott.

A 12 éves Marshall, Gilbert és Amy véletlenül életre kelt egy múmiát, akit a szomszéd pincéjében találnak. Igyekezniük kell, hogy a múmia, akit kedvesen elneveznek Haroldnak, még Halloween éjszakája előtt visszatérjen eredeti nyughelyére.

A 2021-es film magyar szereposztása szerencsére nem tipikusan biztonsági játék. A főszereplő gyerekek közül Vida Bálint és Csurgai Márk épp annyira nincsenek  túlhasználva, hogy ne lehessen újra azt mondani, hogy "jaj, már megint ő?!". És ez már alapból plusz pont. A szülők szerepében Ligeti-Kovács Judit és Seszták Szabolcs állnak. Előbbi nagyon sokszor csak mellékszerepekben tündököl, és bár ezt most is így van, elbírna ő több főbb szerepet is. Utóbbi pedig az elmúlt években meglepően keveset van felkérve, annak ellenére, hogy profizmusa megkérdőjelezhetetlen. És a végére maradt egy meglepő döntés: a film bonyodalmát okozó múmia furcsa mód Szrna Krisztián által lett szinkronizálva. Minden bizonnyal a Disney kérésére lett szinkronizálva a csak hörgő múmia, mégis meglepő döntésnek tűnik.



Marshall - Vida Bálint
Amy - Boldog Emese
Gilbert Anderson - Csurgai Márk
Harold, a múmia - Szrna Krisztián
Buzzy - Pekár Adrienn
Mr. Kubot - Czvetkó Sándor
Diane - Ligeti-Kovács Judit
Ted - Seszták Szabolcs
Ravensworth - Bessenyei Emma
Ms. Pratt - Kokas Piroska
Gordo - Juhász Zoltán
Hersh - Fehér Péter
Todd - Berecz Kristóf Uwe
biztonsági őr - Németh Attila István
Drakula jelmezes fiú - Szabó Andor

Bemondó: Bordi András
Magyar szöveg: Boros Karina
Hangmérnök: Bogdán Gergő
Vágó: Kránitz Bence
Gyártásvezető: Rába Ildikó
Szinkronrendező: Dobay Brigitta
Produkciós vezető: Orosz Katalin

A szinkront az SDI Media Hungary készítette.

A Betekeredve csak a Disney Csatorna kínálatában szerepel.