MENTRUM
Ifjúsági

Előzetesen a League of Legends-sorozat

A League of Legends világán alapuló animációs sorozat megkapta a nagy előzetesét, amely szinkronosan mutatkozott be.

Jinx és Vi gyerekkorát ismerhetjük a sorozat első nagy előzeteséből. A szombat este lezajlott netflixes Tudum globális rajongói eseményen debütált az Arcane előzetese, mely a népszerű stratégiai játék a League of Legends alapján készült. Az Arcane a League of Legends univerzum két kulcsfontosságú kapcsolatára összpontosít majd. Az első a két nővér, Jinx és Vi kapcsolatát mutatja be, akik mindketten bajnokok a LoL-ban. A lányok nehéz gyerekkort éltek meg, ám útjaik szétváltak és egészen más felnőtt életet alakítottak ki. Útjuk során számos ismert LoL karakter tűnik majd fel, miközben újaik is bemutatkoznak.

A másik szálon a Runeterra egyik legérdekesebb történetébe is betekintést nyerhetünk. Megtudhatjuk a Piltover és Zaun városok közti konfliktus fontosabb részleteit. Piltover és Zaun technikailag két város, amelyek ugyanazon a helyszínen helyezkednek el. Piltover a fényűző magas részeket tudhatja magáének, míg Zaun lényegében a nyomornegyed, az alsóbb rétegek neve. Ám miután Piltover évekig elnyomta Zaunt, a Hextech találmánya megváltoztatja az erőviszonyokat, miután a Zaun igénybe vette azt.



A sorozat a Riot Games és a Netflix koprodukciója lévén jöhetett létre a Fortiche Productions animálásában, akik az elmúlt években több League of Legends kisfilmet is készítettek.

Az Arcane három részletben mutatkozik be: az első adag november 6-án, a következő 13-án, az utolsó pedig 20-án. Mindhárom adag három részt takar magában.