MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az M2 júniusi újdonságai

Ici-pici cicák - 2. évad
4-étől hétköznap 13:05-kor dupla részekkel

Az évadnyitóban: Süti és Puding nagyon udvariatlanok, emiatt pedig másokat bántanak meg. Éppen ezért Cuki elhatározza, hogy megtanítja nekik a jó modort és a kedvességet. Ám ez nem ilyen könnyű!

Pocahontas - új film, csatornapremier
6-án 18:15-kor

John Smith, aki a pénzéhes angol telepesekkel együtt érkezik az Újvilágba, egészen más, mint az útitársai. Az aranynál sokkal jobban érdekli az a furcsa, titokzatos világ, amit szeretne felfedezni. Egyik útja során megpillantja Pocahontast, a szépséges indián hercegnőt, és az élete egy csapásra új értelmet nyer. A lány - törzse tilalma ellenére - bizalmába fogadja az idegent, és mókás barátaival, a mosómedvével és a kolibrival feltárja előtte a vadon titkait. A messzi, egzotikus tájakon játszódó történet a legfontosabb érzelmekrôl szól: az ôszinte szeretetrôl, szerelemrôl és barátságról, mindezt romantikával, vidámsággal és mesés kalandokkal ötvözve.

Jamie, a focicsoda - új sorozat, 1-2. évad
12-étől hétvégente 13:20-kor

Az évadnyitóban: Jamie Reacher, egy kiskamasz, akinek az élete a foci. Nincs azonban könnyű helyzetben, szülei nemrég elváltak, ők az édesanyjával új életet kezdenek, új iskolába kerül. A beilleszkedés soha nem könnyű, főleg ha ezt megelőzően az ellenfél csapatában játszott az ember. Jamie összebarátkozik Jackkel, a szintén focit imádó kislánnyal és Boggy-val, akit inkább a sakk érdekel. Pedig jó esélye van bekerülni az iskolai focicsapatba, de bizonyítani kell. Eközben anyja egy régi kollégájával találkozgat, amit a kisfiú nem néz jó szemmel. Apja eltűnt, Jamie nem éri utol. Egyetlen támasza, a nagyapja.

Szipák, a kiselefánt - új film
19-én 18:05-kor

Mennyire szomorú, ha egy kiselefánt elsodródik a mamájától és elveszíti a családját? A kis árvával éppen ez történik, és a sok baj és bánat hatására el is felejti, hogy kell trombitálni. Szerencsére rátalál egy elefántcsordára, akik elnevezik a kis szipákolót Szipáknak, és befogadják maguk közé, tanítva őt a túlélésre. Csorba pótanyaként vigyáz rá, amíg újra meg nem támadják az orvvadászok. Vidámságát és bátorságát azonban nem veszíti el Szipi, így az élő szereplős történet végén minden jóra fordul, s hősünk hangosan trombitálva köszönheti újra megtalált édesanyját, és újonnan lelt családját. Dereck és Beverly Joubert a világ legelismertebb természetfilm készítői és a legharcosabb környezetvédők közé tartoznak. Több időt töltöttek állataikkal, mint saját szüleikkel és barátaikkal. Nem csoda, hogy filmjeiket szinte eposzi léptékű emberi történetekké kerekítik. Botswana-i rezervátumuk a civilizációtól távol esik, nem szívesen fogadnak vendégeket.

Sipi kalandjai - új film
19-én 19:15-kor

A hurrikán közeledtével két tojás marad egyedül egy fészekben a tengerparti településen. Az egyik tojásból egy pelyhes fióka kel ki, ám a másik tojásban még akkor is békésen éldegél egy kis fióka, amikor a fát kicsavarja a szél. A tojás és a fióka a földre kerülnek, és ezzel elindul a két testvér kalandos útja, hogy megkeressék a mamát!

Családi legendák - új film
24-én 15:30-kor: A legendás család / Használt ágyúgolyó

Legendásan nagy, összetartó család a Nádasberczy, ahol hagyomány, hogy minden  10 éves családtag kap egy másolatot a családi fényképalbumból, hogy megismerje a család történetét. Karolina most lett 10 éves, és örömmel gubózik be a nagy fotelba a családi fényképalbummal.  Sokan gondolhatjátok majd, hogy mindaz, amit Karolina elmesél csak a képzelet szüleménye. De mindenkit biztosíthatunk róla, hogy nem az. Bizonyíték van rá, a fényképalbum! Karolina, mint mindenki, nagyon szereti a családját különösen azért, mert náluk, mindenki furcsa. Szóval ez egy vicces film egy furcsa családról, a Nádasberczykről!

Doodleboo - új sorozat, csatornapremier
30-ától hétköznap 07:15-kor dupla résszel

A mindig vidám Doodleboo és barátja Sketchy megmutatják a gyerekeknek, mennyire szórakoztató elfoglaltság tud lenni a rajzolás. Minden részben más és más képrejtvényt kell megfejtenie Sketchynek, miközben Doodleboo lelkesen alkot.