A Pixar új filmjében tengeriszörnyek kapnak főszerepet

A Pixar új filmjében tengeriszörnyek kapnak főszerepet

Közeleg a nyár, a Pixar filmjének új előzetese pedig a színes képi világával megalapozza a napsütéses nyári napokat.

A Pixarnál nincs pihenésre idő, a legutóbbi filmjük, a Lelki ismeretek sorra zsebeli be a díjakat, miközben már a következő nagydobásuk premierjére készülnek elő. A stúdió új filmje a barátságot helyezi középpontba, megcsavarva egy kis természetfelettivel.

A gyönyörű olaszországi tengerparti településen játszódó Luca hőse egy kisfiú, aki feledhetetlen, fagylalttal, tésztával és végeláthatatlan robogózásokkal teli nyarat él át. Lucával együtt részese a kalandoknak újdonsült barátja is, ám a sok mókázást beárnyékolja egy súlyos titok: mindketten tengeri szörnyek a víz alatti világból. Ezt viszont nagy titokban kell tartaniuk, mert az emberek nem tűrik a szörnyeket és előszeretettel vadásszák le őket. Minden bizonnyal egy korábbi nézeteltérés lesz a nézeteltérés forrása, amit a film során fel is oldanak.

A film rendezője Enrico Casarosa, aki legtöbbször story artistként dolgozott, de 2011-ben az ő rendezésében mutatták be a La Luna kisfilmet a Pixartól.

A Luca bemutatója június 18-án lesz esedékes a Disney+ felületén, míg a hazai premier ugyanezen hónap 17. napján történik meg.