MENTRUM
Újdonságok

Az HBO GO márciusi újdonságai

Az HBO GO egyértelmű legnagyobb dobása március során a Zack Snyder: Az Igazság Ligája bemutatója, ám ezen túl is lesz miért előfizetni a szolgáltatásra.

Sorozatfronton több premier érkezik, legyen szó új évadról vagy akár új sorozatról. Több epizódos bemutatóval érkezik az X generáció, az HBO Max új sorozata és az Eufória szellemi örökösének is említett széria. Ebben - előbbi sorozathoz hasonlóan -, fiatalok kapják a főszerepet, akik szexuális kalandjaikkal teszik próbára a körülöttük élőket. Martin Freeman aktuális sorozata, a Bezzegszülők is új évaddal jelentkezik. Freeman kapcsán érdemes kiemelni, hogy érkezik A Gyűrűk ura és A hobbit trilógiák, utóbbiból a bővített változatot is meg lehet tekinteni.

Tovább robog a Mayans M.C., érkezik ugyanis a Kemény motorosok spinoffjának aktuális évada.

A gyerekszekció is tovább bővül új premierekkel. A novemberi tévépremier után streamingre is megérkezik a Binky ügynök folytatása, a decemberi bemutató után pedig a Kalandra fel! Távoli világok első epizódja is debütál a neten. A LazyTown 4. évada is megérkezik, a Nick Jr. kínálatából pedig a Szuper szárny csapata szárnyal be a kisképernyőkre.

SOROZATOK

ÚJ SOROZAT
X Generáció
2021. március 12. - premier 3 résszel, majd hetente 2 résszel

A félórás részekből álló X GENERÁCIÓ egyszerre sötét és játékos: gimnazistákról szól, akik újszerű (játékszereket is bevonó) szexuális kalandjaikkal próbára teszik annak a konzervatív közösségnek az életről, szerelemről és családról alkotott meggyőződéseit, amelyben élnek.

ÚJ ÉVAD
Mayans M.C. (3. évad)
2021. március 17. - premier két résszel, majd heti egy

A Kemény motorosok saga spin-offja a Jackson „Jax” Teller utáni világban játszódik. Ezekiel EZ Reyes kiszabadul a börtönből, és visszatér az amerikai-mexikói határon lévő kisvárosba. A 3. évadban EZ teljesértű tagja lett a klubnak, annak minden előnyével és hátrányával.

ÚJ ÉVAD
Bezzegszülők (2. évad)
2021. március 23. - hetente

A Bezzegszülők 2. évadában tovább követhetjük Paul és Ally vesszőfutását, ahogy próbálnak zsonglőrködni teljes munkaidős karrierjük, idősödő szüleik, jelzálogkölcsönük, kapcsolati problémáik, valamint kisgyermekeik, Luke és Ava nevelése között. Paul (Martin Freeman) gondoskodó apa, aki felfedezi, hogy nem egészen az az ember, akinek hitte magát. Társa, Ally (Daisy Haggard) hangstúdiót vezet, képes megnevettetni Pault, és mesét olvasni a gyerekeiknek, miközben gyakorlatilag alszik. Egy átlagos család gyakran tragikomikus és nagyon is emberi mindennapjaiba kaphatunk betekintést szórakoztató és kendőzetlen módon, így mélyen megérthetjük azt a szinte minden szülő által tapasztalt paradoxont, hogy az anyák és apák imádott gyermekeiket néha legszívesebben eltennék láb alól.

ÚJ ÉVAD
Város a hegyen (2. évad)
2021. március 29. - premier két résszel, majd heti egy

Az 1990-es évek elején tombol az erőszak Bostonban, míg a hatóságok a korrupció és a rasszizmus mocsarában vergődnek. Egy afroamerikai kerületi ügyész háborút hirdet a bűnözők ellen. Valószerűtlen szövetségest talál a korrupt ügynökben. A 2. évadban a két korábbi szövetséges egymás ellen fordul.

ÚJ MINISOROZAT | DOKUMENTUM
30 méteres hullám
2021. március 30.

A hatrészes HBO Sports Documentary-sorozat bensőséges képet fest a szörfözés úttörőjének, Garrett McNamarának évtizedes odüsszeiájáról, amelynek során néhány társával próbálta megtalálni a szörfösök Everestjét, a legnagyobb hullámok lelőhelyét. McNamara máig világcsúcstartó egy közel 30 méteres hullám meglovaglásával, amire egy portugál kis halászfaluban, Nazaréban került sor. Vizsgálni kezdte, hogy a Nazaré partjainál található víz alatti kanyonok hogyan hozzák létre az elképesztő méretű hullámokat, és a helyiekkel együtt segített abban, hogy a halászfalu a világ nagy hullámokra specializálódott szörfparadicsomává váljon. A sorozat rendezője a díjnyertes filmrendező, Chris Smith, a producerek pedig az Emmy- és Golden Globe-díjas Joe Lewis, Maria Zuckerman, Ryan Heller és Michael Bloom.

FILMEK

ÚJ FILM
Zack Snyder: Az Igazság Ligája
2021. március 18.

Bruce Wayne (Ben Affleck) nem engedheti, hogy Superman (Henry Cavill) végső önfeláldozása hiábavaló legyen, ezért összefog Diana Prince-szel (Gal Gadot), akivel olyan metahumánokból álló csapatot akarnak összeállítani, amely képes lesz megvédeni világunkat egy közelgő, katasztrofális méretű fenyegetéssel szemben. A feladat még nehezebbnek bizonyul, mint, amire Bruce számított, mert az új csapattagoknak mind szembe kell nézniük saját múltjuk démonaival és le kell küzdeniük korlátaikat, mert csak így válhatnak egyedülálló hősligává. Ám mire összeáll a csapat, Batman (Affleck), Wonder Woman (Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) és Flash (Ezra Miller) talán már el is késett azzal, hogy megvédjék a bolygót Steppenwolftól, DeSaadtól és Darkseidtől és szörnyű tervüktől.

ÚJ FILM | DOKUMENTUM
Anyáim története
2021. mércius 11.

Két nő és örökbefogadott kislányuk bensőséges története a családdá válás küzdelmeiről és szépségeiről. Az anyai örömök mellett a szivárványcsaládok kirekesztettségével is meg kell küzdeniük, amely egyre növekvő mértékben befolyásolja életük és jövőbeli terveik alakulását.

TOVÁBBÁ A KÍNÁLATBAN

2021. március 1.
A Gyűrűk Ura - A Gyűrű szövetsége
A Gyűrűk Ura - A király visszatér
A Gyűrűk Ura - A két torony
A hobbit: Váratlan utazás
A hobbit: Az öt sereg csatája
A hobbit - Smaug pusztasága
A keresztapa 1-3

2021. március 5.
Birodalmi alakulat 14-26. részek

2021. március 12.
LazyTown 4. évad
Szuper szárny - 1. évad

2021. március 13.
Amíg a háború tart

2021. március 14.
Diablada - Az ördögök tánca

2021. március 19.
Kalandra fel! Távoli világok 1.

2021. március 26.
Binky ügynök 1. évad második fele

2021. március 27.
Lány a Tűparkból