MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

A Da Vinci márciusi újdonságai

Oompie újabb felfedezésre viszi kis csapatát, egy másik műsorban pedig az emberek genetikájáról és annak jövőbeli továbbfejlesztéséről lesz szó.

Siyaya: Vad Fokföld - új évad
17-étől szerda-csütörtök 16:00-kor

Ismerd meg Dél-Afrika távoli zugait Oompie-val és fiatal felfedezőkből álló csapatával! Látogass el az emberiség bölcsőjébe, hatalmas vízesések, izgalmas kihívást jelentő sziklák és a világ legnagyobb emlőse társaságában! Kígyókkal, cápákkal és a legveszélyesebb állatokkal is közelről megismerkedhetsz! Hegyek és folyók között vezető útjukon kalandjaik során a csapat a természetről és őseinkről is minden titkot felfed. 

A jövő szuperemberei - új sorozat
7-étől vasárnaponként 22:00-kor

Mit jelent embernek lenni? Mit árul el rólunk a DNS-ünk? Hogyan élhetünk hosszabb, teljesebb, egészségesebb életet? A genetikai kutatásoktól kezdve a visszafordított öregedésig új sorozatunk a tudományos felfedezéseket mutatja be a humánkutatás területéről, és forradalmasítja elgondolásunkat arról, mit nevezünk emberinek.

Nőnapi különkiadás - összeállítás
8-án 06:00-19:50-kor

Március 8. a Nemzetközi Nőnap. Idén egy egész napos nők által vezetett műsorral készülünk, hogy együtt ünneplejük a nők által elért eredményeket a világban, és minden lányt arra biztassunk, hogy bátran kövesse álmait.

AlieWarda Csak nem egy találmány c. műsorban programozó lányokkal találkozik, akik jó úton haladnak a jövő felé, s mindenkiből lehet feltaláló!

Maddie Moatea Te tudod? c. műsorban a zongora és a dob működését mutatja be, K doki pedig a Legyek szuper! sorozatunkban őrületes tudományos kísérleteket hoz.

Michaela a Ha felnövök műsorunkban az álom munkát kutatja, te is meglepődsz, mennyi remek lehetőség vár!

A Da Vinci-nél nagyon fontosnak gondoljuk az egyenlő bánásmódot, nemtől függetlenül.

06:00 - 07:15    Mati, Dada és a művészet
07:15 - 08:30    KíváncsiMily 
08:30 - 11:00    Ha felnövök
11:00 - 13:30    Legyek szuper
13:30 - 16:30    Te tudod?
16:30 - 19:50    Csak nem egy találmány?