MENTRUM
Ifjúsági
Mozi

Animációs Mr. Bean filmet kezdtek fejleszteni

Rowan Atkinson megerősítette, hogy fejlesztés alatt áll egy Mr. Bean animációs film. Természetesen az animációs sorozat nyomán.

A népszerű brit színész több humoros műsorban is szerepelt, többekközt a Fekete Viperában vagy a Johnny English címszereplője is ő volt. Ám Rowan Atkinson egyik leghíresebb szerepe Mr. Bean figurája. Ezt a bolondos, hétköznapi figurát pedig már 1990 óta játsza el. Eleinte szó szerint ő alakította Mr. Beant, majd 2002-től animációs megfelelőjének adja a hangját, aminek 2019-ben ért véget a 3. szezonja.

"Miután készítettünk egy animációs sorozatot, nekiálltunk fejleszteni egy animációs filmet is." - mondta Atkinson egy nemrég készített interjúban a Radio Times számára. Értelemszerűen Bean eddigi legnagyobb kalandjára indulna, ami animációs formában történne meg. Ennél sajnos több információ nem derült ki.

Mindaemellett, hogy elkészült a két sorozat, 1997-ben és 2007-ben egy-egy mozifilm is készült, illetve a 2012-es Londoni Olimpián is megelevenítette Atkinson a több, mint 80 millió Facebook-lájkolóval rendelkező karaktert, amivel a 10 legtöbb kedveléssel rendelkező hivatalos oldal közé is bekerült. Ez is bizonyítja a karakter népszerűségét. Nem mellesleg a Snickers reklámsorozatában is közreműködött.

Ettől függetlenül Atkinson már nem játssza el szívesen a karakter, ám a hangját örömmel adja. "Nem nagyon szeretem eljátszani őt. A felelősség súlya nem kellemes. Stresszesnek és kimerítőnek találom, és várom már a végét." - mondta. Ám úgy tűnik, animációs formában továbbra is részt vesz, a fejlesztés alatt álló filmből mindenképp kiveszi a részét. "Könnyebb hangban megformálnom őt, mint fizikálisan."

A bejelentésen kívül semmi nem derült ki egyelőre, sem az, hogy miről szólna, sem az, hogy hol és mikor mutatnák be.