MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az HBO januári újdonságai

Két olyan animációs film is érkezik a magyar HBO-ra, ami általában elkerülné a mozikat. Németországból jön az egyik alkotás, amelyben az elegancia két végletén levő állat kénytelen összefogni egy nagyobb cél érdekében. A másik alkotás Latviából jön, amiben néhány ember és újonnan megismert, beszélő állatbarátaik próbálják megakadályozni, hogy a helyi park helyére felhőkarcolókat húzzanak fel.

Állati szövetség - új film
Bemutató: 9-én 18:25-kor

Roger, a Robin Hoodra hajazó, kóbor kutya és Belle, az elegáns, ám elkényeztetett cicus Robo Cityben, egy hipermodern metropoliszban élnek. Bár nem ismerik egymást, együtt keverednek bele a városukat sújtó kaotikus események sodrába, amikor a hipermodern metropoliszt üzemeltető robotok megvadulnak és átveszik az irányítást. A zűrzavaros történések közepette rákényszerülnek, hogy a túlélés érdekében félretegyék előítéleteiket, összefogjanak és fejest ugorjanak egy akciódús kalandba, amelyben nem kevesebb forog kockán, mint szeretett városuk sorsa.

Jakab, Mimmi és a beszélő kutyák - új film
Bemutató: 16-án 18:45-kor

Jakab a nagyvárosban él, és az az álma, hogy építész lesz, mint elfoglalt apja. Ezért sok időt tölt épületek rajzolgatásával és ábrándozással, miközben apja dolgozik. Egy nap apjának a szokásosnál hosszabb ideig kell üzleti ügyben távol maradnia, ezért Jakab az egész hetet főnökösködő unokatestvérével, Mimmivel és annak exkalóz édesapjával, Eagle-lel tölti Riga történelmi külvárosában, Maskachkában. Amint Jakab megérkezik hozzájuk, kiderül, hogy a helyi parkot egy mohó üzletember felhőkarcolókkal zsúfolt negyeddé akarja alakítani. Jakab és Mimmi elhatározzák, hogy leállítják a fejlesztést, de kiderül, hogy csak egy csapat helyi kutya segítségével lesznek erre képesek, akik nem mellesleg... tudnak beszélni!