MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

A Da Vinci januári újdonságai

Fedezd fel Afrika rejtelmeit, a nagy kígyót kutatva, majd tanulj a minket körülvevő világról januárban a Da Vincin.

Siyaya: A nagy kígyó nyomában - új részek
16-án 13:30-kor 4 új rész

Készülj Dél-Afrika legelrejtettebb zugainak felfedezésére sorozatunk új epizódjaival! Oompie és fiatal felfedezőkből álló csapata a vadon rejtett kincseit kutatja – fa, ami hűtőként szolgálhat, növény, ami hangszerként működik, vagy egy lyuk a földben, ami lélegzik! Afrika legrégebbi festményeit, a legnagyobb kanyonokat és hatalmas kígyókat is megismerhetsz! Fedezd fel Afrika rejtelmeit, csatlakozz a kalandhoz!

Tudod-e? - új sorozat
23-ától hétvégente 14:30-kor

Fedezzük fel a minket körülvevő világot és, hogy hogyan működnek benne a dolgok! Hogy lesz a tejből joghurt, hogy működik a fúró, mitől repül a helikopter, hogyan mutatja az óra az időt, s még rengeteg más!Maddie Moate, a házigazda bevezeti a nézőt, mi hogyan készül, a mindennapi tárgyaktól az ismeretlen univerzumig. Nézd a Da Vinci-n és maradj kíváncsi!

Veszélyes Föld - új sorozat
10-étől minden vasárnap 22:00-kor

Vulkánok. Hajnalok. Lavinák. Jéghegyek. Hurrikánok. Villámlás. Ezeket a természeti jelenségeket nehéz volt tanulmányozni – ezidáig! A kameratechnológia fejlődésének következtében olyan képeket lehet készíteni, melyek a tudósokat is segítik bolygónk titkainak megismerésében. Nézd új sorozatunkat a a legfrissebb tanulmányokért és a hihetetlen felvételekért!

Találmányok és újítások - összeállítás
10-én 10:05-14:30 között

Ezen a hétvégén nagy gondolkodók találmányait és izgalmas ötleteit szedtük csokorba nektek! 
A legjobb lombházak ötletekért nézd a Csak nem egy találmány? műsorunkat, telefon trükkökért pedig a Hogyan csináld jól címűt. Ki találta fel a benzinmotoros autót? Abszolút zsenik Dickkel és Dommal megmutatja!