Az M2 decemberi újdonságai

Az M2 decemberi újdonságai

Adventi kalendárium - új sajátgyártású műsor
1-jétől hétköznap 18:30-kor, hétvégén 19:05-kor

December 1-jétől 24-ig minden nap egy másfél perces, karácsonyra készülődős kis „hangulatanyagot” tűzünk műsorra. Minden nap kinyílik egy ablak az adott dátummal, és a „Karácsony-gyárba” csöppenünk, ahol mesés formában, vidám készülődésben bemutatunk egy-egy felelős, dolgos karácsonymanót, aki azon dolgozik, hogy a karácsony minél meghittebb legyen. Minden nap másik manóval ismerkedhetnek meg a gyerekek, akik beavatják őket a karácsonyi készülődés rejtelmeibe.

Levél Mikulásfalvára - új sorozat
1-jétől hétköznap 18:40-kor, hétvégén 19:15-kor

A kilenc éves Selma öt évvel ezelőtt balesetben vesztette el szüleit. Selma arra vágyik, hogy legyen egy családja, ahová tartozhat végre. A levél, amelyet a Mikulásnak ír papírmadárrá változik, és Mikulásfalvára, egy varázslatos faluba repül, ahol különleges emberek élnek. Egyik nap a nevelőanyjával, Ruth-tal folytatott vita után a lány elszökik otthonról és az antikváriumba menekül. Ott fedezi fel véletlenül Mikulásfalva bejáratát, és megtudja, hogy valójában ő a Mikulás unokája, akinek az igazi neve Nikolas. Ezért hallotta mindig a különleges ismeretlen dalokat a fejében. De Selmának csak egy éjszakája van, hogy élvezhesse új „otthonát”, mielőtt Nikolas titokzatos körülmények között eltűnik. Az öröm, a szórakozás és a nevetés hamarosan eltűnik Mikulásfalváról. Vendel, aki a Mikulás eltűnéséért felelős, átveszi az irányítást. De alábecsüli a manógyerekeket, a barátságukat és a bátorságukat. Vajon időben megtalálják Nikolast karácsony estéjére? Közben Ruth is barátra tesz szert a Kis Hákon személyében, aki ugyanúgy hisz a Mikulásban akárcsak Selma és gyermeki lekével rávezeti a magányos felnőtt nőt a szeretet útjára.

Mesés őrjárat - új sorozat
1-jétől hétköznap 19:00-kor, hétvégén 19:40-kor

Minden, ami valóságnak tűnik, csak varázslat és mese! Oleg Roy, elismert író és forgatókönyvíró mesekönyvéből életre kelnek a csodák! Vadonatúj, többszörösen díjnyertes sorozat az m2 műsorán a nagyobb gyerekeknek: négy különleges képességekkel rendelkező lány kalandjai, akik együtt, a Mesés őrjárat. Meseország, egy elvarázsolt világ, itt él a szertelen, kedves és vidám Aljonka. Egy nap három lány, Barbara, Mása és Hópihe érkezik Meseországba, és Aljonkára vár a feladat, hogy megmutassa nekik ezt a csoda világot. Ezt a csoda világot pedig Macska őrzi réges-régóta, de itt az ideje, hogy Macska kicsit pihenjen, és valaki más vegye át a feladatot. A négy kislány még nem tudja, de egy különleges erő fűzi őket össze, a tűz – víz - föld-levegő erejét birtokolják, de csak együtt képesek a legfőbb feladatra: megtalálni a négy kulcsot, melyekkel közösen kinyílik a Meseországot és a való világot elválasztó ajtó. Az ajtón túl pedig meg kell találniuk Aljonka rég elveszettnek hitt szüleit. Miközben Mása, Barbara és Hópihe segítenek a kislánynak, rengeteg bonyodalom, ismert mesehős, legenda és megoldandó kaland vár rájuk. És persze Fantom, aki lesben áll, hogy kihasználva a lányok képességeit, megszerezze előlük a négy kulcsot!

Moncsicsik - 2. évad
15-étől hétköznap 19:25-kor dupla résszel

Az évadnyitóban: Hanae, Kauri és Wilow nyamm-csicsi növény gyűjtés közben talál egy tobzodilt, aki mindenki nagy kedvence lesz. Bukfenckin véletlenül összetöri Sylvus professzor harmónia porzóit, így nem tudja befejezni az álomelixírt.

Találd ki, mennyire szeretlek - A karácsonyi Hold - új film
26-án 14:20-kor

A mezőn nagy esemény közeleg, a karácsony. A kis állatok úgy döntenek, hogy együtt ünneplik, és fát állítanak, együtt vacsoráznak. Ám a díszkeresés közben eltévednek, és nem találnak vissza a szüleikhez. Közben rájuk sötétedik, és már csak a Hold fénye segíti őket. Meg persze a tudat, hogy szüleik is őket keresik, miközben ugyanaz a Hold süt rájuk. A kedves történetben pedig megismerkednek egy nagy-nagy szörnnyel, aki Kis Barna Mackóként mutatkozik be.

A Büszke Birtok Oroszlán őrsége - 3. évad
28-ától hétköznap 17:25-kor

Az évadnyitóban: Kion és Ono megsérül mikor az Oroszlán őrség megpróbálja legyőzni Zordon seregét a Büszke birtokért vívott csatában. Az őrségnek útnak kell indulnia az Élet fájához, hogy segíteni tudjanak barátaiknak.

Dibi varázslatai - új sorozat
28-ától hétköznap 19:05-kor

Nyunyu új stopperórát rendel, hogy időméréssel javítson gyorsasági rekordján, ám a nagy futással megzavarja mindenki nyugalmát. Charlie nem tud szunyókálni, a Dubidúk túlságosan izgatottá válnak, Dibi kezében a tej előbb tejszínné, aztán vajjá változik. Dibi ezért úgy dönt, hogy egy kis varázslattal segíti Nyunyunak gyorsasági rekordjának mielőbbi elérését.

Denver, az utolsó dinoszaurusz (2019) - új sorozat, csatornapremier
28-ától hétköznap 19:15-kor

Harry-nek az az ötlete támad, hogy próbálják ki, milyen lehetett az élet a jurakorban. Vagyis kütyük, és mindenféle "okos" eszköz nélkül. Bár Charlotte és Dino Dan szívesen vele tart, egy napot túlélni az erdőben egy modernkori gyereknek, nem is olyan könnyű. No és Denvernek sem...Főleg, ha valaki még akadályozza is őket.