Az M2 decemberi újdonságai

Az M2 decemberi újdonságai

Adventi kalendárium - új sajátgyártású műsor
1-jétől hétköznap 18:30-kor, hétvégén 19:05-kor

December 1-jétől 24-ig minden nap egy másfél perces, karácsonyra készülődős kis „hangulatanyagot” tűzünk műsorra. Minden nap kinyílik egy ablak az adott dátummal, és a „Karácsony-gyárba” csöppenünk, ahol mesés formában, vidám készülődésben bemutatunk egy-egy felelős, dolgos karácsonymanót, aki azon dolgozik, hogy a karácsony minél meghittebb legyen. Minden nap másik manóval ismerkedhetnek meg a gyerekek, akik beavatják őket a karácsonyi készülődés rejtelmeibe.

Levél Mikulásfalvára - új sorozat
1-jétől hétköznap 18:40-kor, hétvégén 19:15-kor

A kilenc éves Selma öt évvel ezelőtt balesetben vesztette el szüleit. Selma arra vágyik, hogy legyen egy családja, ahová tartozhat végre. A levél, amelyet a Mikulásnak ír papírmadárrá változik, és Mikulásfalvára, egy varázslatos faluba repül, ahol különleges emberek élnek. Egyik nap a nevelőanyjával, Ruth-tal folytatott vita után a lány elszökik otthonról és az antikváriumba menekül. Ott fedezi fel véletlenül Mikulásfalva bejáratát, és megtudja, hogy valójában ő a Mikulás unokája, akinek az igazi neve Nikolas. Ezért hallotta mindig a különleges ismeretlen dalokat a fejében. De Selmának csak egy éjszakája van, hogy élvezhesse új „otthonát”, mielőtt Nikolas titokzatos körülmények között eltűnik. Az öröm, a szórakozás és a nevetés hamarosan eltűnik Mikulásfalváról. Vendel, aki a Mikulás eltűnéséért felelős, átveszi az irányítást. De alábecsüli a manógyerekeket, a barátságukat és a bátorságukat. Vajon időben megtalálják Nikolast karácsony estéjére? Közben Ruth is barátra tesz szert a Kis Hákon személyében, aki ugyanúgy hisz a Mikulásban akárcsak Selma és gyermeki lekével rávezeti a magányos felnőtt nőt a szeretet útjára.

Mesés őrjárat - új sorozat
1-jétől hétköznap 19:00-kor, hétvégén 19:40-kor

Minden, ami valóságnak tűnik, csak varázslat és mese! Oleg Roy, elismert író és forgatókönyvíró mesekönyvéből életre kelnek a csodák! Vadonatúj, többszörösen díjnyertes sorozat az m2 műsorán a nagyobb gyerekeknek: négy különleges képességekkel rendelkező lány kalandjai, akik együtt, a Mesés őrjárat. Meseország, egy elvarázsolt világ, itt él a szertelen, kedves és vidám Aljonka. Egy nap három lány, Barbara, Mása és Hópihe érkezik Meseországba, és Aljonkára vár a feladat, hogy megmutassa nekik ezt a csoda világot. Ezt a csoda világot pedig Macska őrzi réges-régóta, de itt az ideje, hogy Macska kicsit pihenjen, és valaki más vegye át a feladatot. A négy kislány még nem tudja, de egy különleges erő fűzi őket össze, a tűz – víz - föld-levegő erejét birtokolják, de csak együtt képesek a legfőbb feladatra: megtalálni a négy kulcsot, melyekkel közösen kinyílik a Meseországot és a való világot elválasztó ajtó. Az ajtón túl pedig meg kell találniuk Aljonka rég elveszettnek hitt szüleit. Miközben Mása, Barbara és Hópihe segítenek a kislánynak, rengeteg bonyodalom, ismert mesehős, legenda és megoldandó kaland vár rájuk. És persze Fantom, aki lesben áll, hogy kihasználva a lányok képességeit, megszerezze előlük a négy kulcsot!