MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

A Da Vinci novemberi újdonságai

Izgalmas dolgokról tudhatunk meg többet novemberben is a Da Vincin. Például a jövő találmányairól derülnek kis érdekességek, szó lesz magáról a jövőről is, illetve biológia témakörben a vér is kap egy külön filmet.

Csak nem egy találmány? - 2. évad
14-étől hétvégente 15:00-kor

Egy robotkígyó, ami a műtéteknél segít. Egy jetski tengeralattjáró, ami a víz alatt repül. Kőszobrok, melyeket a fizika segítségével építettek. Mindezeket a Csak nem egy találmány? műsorunkban találod. A műsorvezető Alie Ward a jelen és a jövő feltalálóival találkozik, és megmutatja, hogyan lett egy inspiráló ötletszikrából olyan nagyszerű dolog, mely megváltoztatja világunkat. Neked is van egy jó találmányod?

10 dolog, amit tudnod kell a jövőről
8-án 22:00-kor

Milyen lesz a világunk a közeljövőben? Milyen munkakörök lesznek? Tényleg repülő autókkal közlekedünk majd? Dr. Hannah Fry a 10 legfontosabb dolgot mutatja be, ami a tudományos prognózis szerint 2050-re valószínűleg megváltoztatja az életünket. Vajon jobb lesz-e, vagy rosszabb a világ? Nézd műsorunkat, és készülj az elképzelhetetlenre!

A vér csodálatos világa
15-én 22:00-kor

A testsúlyod mennyi részét teszi ki a véred? Miért gyakoribb a szívroham télen? A vért tényleg lehet használni az öregedés visszafordítására? A válaszokat legújabb műsorunk adja meg. Dr. Michael Mosley egyedi előadói stílusával ismét sokat kérdez, valamint kísérleteknek veti alá magát, hogy a piros életfolyadék minden titkát felfedje.

Ételek: Ízletes tudomány
22-én 22:00-kor

Tudtad, hogy négyezer ízlelőbimbó található a nyelveden? Minden alkalommal, mikor bekanalazol valamit, akcióba lépnek, és szinte felrobbannak. De hogyan is működnek pontosan? És miért van az, ha megkívánunk egy ízt? Hogyan hat az ételünk testünkre és érzelmeinkre? Tudd meg legújabb premierünkből!

A Da Vinci Tudományünnep - összeállítás
7-én és 8-án 16:00-20:00 közt

A novemberi Tudomány Napot izgalmas kísérletekkel, és cool csináld magad kísérletekkel ünnepeljük: tarts velünk a Da Vinci Tudományos Hétvégén, és próbáld ki mindet!

Tudd meg, hogyan fakassz esőt és azt is, mi erősebb még a gravitációnál is a Pofonegyszerű műsorunkban! A Csináld magad okosságokban az elektromosságról derül ki a sokkoló igazság, ha pedig egy óriási slime-ot akarsz készíteni, azt a Tudomány nagyban műsorral megteheted. Ha Superman repülési titkára vagy kíváncsi, nézd a Legyek én is szuper! c. programunkat!

Nézd a Da Vinci TV-t november 7-én és 8-án a legjobb tudományos tényekért és trükkökért!