Akarjuk vagy sem, folytatást kap Az oroszlánkirály

Akarjuk vagy sem, folytatást kap Az oroszlánkirály

A 2019-es megasiker után nem volt kérdéses a folytatás, ám a bejelentésre egészen mostanáig kellett várni.

1,6 milliárd dollár. Ennyit termelt az "élőszereplős" Az oroszlánkirály 2019-ben, melynek bár a kritikái megpróbálták lehúzni a filmet a mimika hiánya és a lélektelenség miatt, ám a nézők döntöttek. És ez meg is látszik a bevételeken. A Disney a napokban bejelentette, hogy elkészítik a folytatást, jön tehát Az oroszlán király. Ám ezúttal nem Szimba büszkesége lesz a kulcssztori.

A Disney minden bizonnyal már dolgozik egy ideje a folytatás sztoriján, ami kitisztulni látszik, de még csiszolásra szorulhat. Közben egyeztetési okok miatt Jon Favreau nem tudta vállalni a második rész rendezését a The Mandalorian miatt, így a helyét Barry Jenkins (Moonlight, The Underground Railroad, If Beale Street Could Talk) veszi át. Az első részt is jegyző Jeff Nathanson dolgozik a folytatás forgatókönyvén. Jenkins egy interjúban elmondta, hogy ezekkel a karakterekkel nőtt fel, így nagyon örül a lehetőségnek, amit a Disneytől kapott.

A második rész történetéről még nem rántották le a leplet, de állítólag ezúttal nem egy az egyben ültetik át a filmet. Ami csak annyit jelent, hogy bár folytatása lesz az első résznek és vesz át elemeket az 1998-as filmből, lesznek eredeti részei is a második résznek. A hírek szerint Zordon eredettörténetére is fény derülhet.

Bár a folytatás egyelőre nem rendelkezik tervezett bemutató dátummal, jelentések szerint a projekt kiemelt jelentőségű a stúdiónál.