MENTRUM
Újdonságok

A Netflix 40. heti (szept. 28. - okt. 4.) újdonságai

Szeptember végéhez közeledve mutatjuk a következő héten várható, Netflixre érkező újdonságok felhozatalát.

A hét közepén Mart Crowley híres Broadway darabjának, A fiúk a bandából filmes feldolgozása érkezik. Főbb szerepekben Jim Parsons, Zachary Quinto és Matt Bomer. A hét utolsó napján pedig a természetfilmek atyjaként is számontartott David Attenborough kalauzol el minket életének legnagyobb visszatekintésében, melyben bemutatja bolygónk történetét és rávilágít az élővilágunk következményeire. Sajnos hiába a felhozatal, szinkronos tartalomra csupán a Halloween alkalmából visszatérő Tü-tü, Kori új részénél számíthatunk. Ha már fiatalabbk közönségnek szánt tartalmak: Az élőszereplős filmberendelés után animációs formában tovább folytatódik Carmen Sandiego története, illetve az érdeklődők számára az M2 által nemrégiben elkezdett Botcsinálta boszi tér vissza újabb részekkel. 

Az amerikai választások közelettével a Netflix és a Vox hírportál közös sorozata a Van rá magyarázat egy új különkiadással tér vissza, melyben rendesen bemutatják az ott működő rendszer sajátosságait, a vele járó előnyöket és hátrányokat is.

További újdonságok:

 

SOROZATOK

ÚJ SOROZAT | DOKUMENTUM
Van rá magyarázat: A szavazás
2020. szeptember 28. (hétfő), 09:00

A szavazáshoz való jog az amerikai demokrácia egyik alapköve. De a szavazatokat nem egyenlően értékelik. Hogyan működik a rendszer, és lehet-e rajta javítani?

ÚJ ÉVAD | GYEREKEKNEK
Botcsinálta boszi
2020. október 1. (csütörtök), 09:00

Miután betéved egy boszorkányiskolába, a kétbalkezes hősnő felismeri, hogy talán odatartozik. Jill Murphy szeretett könyvei alapján.

ÚJ ÉVAD | GYEREKEKNEK
Carmen, a mestertolvaj
2020. október 1. (csütörtök), 09:00

Carmen Sandiego profi tolvaj, aki jóra használja képességeit, és beutazza a világot, hogy agyafúrt társai segítségével megakadályozza a V.I.L.E. gonosz terveit.

ÚJ SOROZAT
Jó reggelt, Verônica!
2020. október 1. (csütörtök), 09:00

Miközben egy randioldalon garázdálkodó ragadozóra vadászik, a mellőzött rendőrnő rábukkan egy házaspár szörnyű titkára – és az azt leplező szövevényes összeesküvésre.

ÚJ SOROZAT
Sörháború
2020. október 1. (csütörtök), 09:00

Münchenben, az 1900-as években egy ambiciózus sörföző, Curt Prank kíméletlen elszántsággal igyekszik létrehozni álmai sörcsarnokát, aminek nem lesz ellenfele a sörfesztiválon.

ÚJ SOROZAT | DOKUMENTUM
Song Exploder: A dal, és ami mögötte van
2020. október 2. (péntek), 09:00

A népszerű podcaston alapuló sorozatban zenészek avatnak be a dalszerzés folyamatának rejtelmeibe, és felfedik az alkotáshoz kötődő legmélyebb gondolataikat.

ÚJ SOROZAT
Emily Párizsban
2020. október 2. (péntek), 09:00

Miután Emily Cooper, a chicagói marketinges megkapja álmai állását Párizsban, a munka, a barátok és a szerelem között manőverezve veti bele magát kalandos új életébe.

 

FILMEK

ÚJ FILM | DOKUMENTUM
Michelle Buteau: Üdvözöllek a világomban
2020. szeptember 29. (kedd), 09:00

A képernyők királynője, Michelle Buteau ámulatba ejtő „komolysággal” dumál párkapcsolatról, szülői szerepről, kulturális különbségekről és az őt imádó hivatalnokokról.

ÚJ FILM | DOKUMENTUM
Amerikai gyilkosság: A szomszéd család
2020. szeptember 30. (szerda), 09:00

A dokumentumfilm nyers, eredeti felvételek bemutatásával veszi górcső alá Shanann Watts és gyermekei eltűnését, illetve az azt követő rettenetes eseményeket.

ÚJ FILM
A fiúk a bandából
2020. szeptember 30. (szerda), 09:00

Egy 1968-as New York-i születésnapi partin egy meglepetésvendég és egy ivós játék révén hét meleg barát ki nem mondott érzésekkel és elhallgatott titkokkal szembesül.

ÚJ FILM
Òlòtūré
2020. október 2. (péntek), 09:00

Egy újságírónő Lagosban prostituáltnak adja ki magát, hogy leleplezze az embercsempészeket. Kihasznált nőkkel és könyörtelen erőszakkal teli világot talál.

ÚJ FILM | DOKUMENTUM
Dick Johnson halálai
2020. október 2. (péntek), 09:00

Kirsten Johnson filmkészítő újszerű és vicces módon játszik el a halál gondolatával, hogy ő és élete alkonyán járó édesapja is felkészülhessen az elkerülhetetlenre.

ÚJ FILM | GYEREKEKNEK
Tü-tü, Kori - Halloween
2020. október 2. (péntek), 09:00 - magyar szinkronnal

Halloween estéjén Kori, Chrissy és Freddie hatalmas csokiszeletekre vadászik! De vajon megéri elmenni a finomságokért a város kísértetjárta részébe?

ÚJ FILM
Fog ez menni!
2020. október 2. (péntek), 09:00

A marketinges és az ügyvéd házassága remekül alakul, míg a férj rájön, hogy gyereket akar, épp amikor a nő karrierje felfelé kezd ívelni. Ezután a férj hazahoz valakit.

ÚJ FILM
Komoly emberek
2020. október 2. (péntek), 09:00

A nyomornegyedben élő férfi hazugságok hálóján át próbál feljebb jutni a társadalmi ranglétrán oda, ahová mindig is vágyott, de az ármánnyal épp a fiát sodorja veszélybe.

ÚJ FILM
A déli átok
2020. október 2. (péntek), 09:00

Miközben a nő anyósát látogatja meg Dél-Olaszországban, meg kell küzdenie a lányát sújtó rejtélyes és rosszindulatú átokkal.

ÚJ FILM | DOKUMENTUM
David Attenborough: Egy élet a bolygónkon
2020. október 4. (vasárnap), 09:00

A legendás műsorvezető elmeséli életének és a Föld evolúciójának a történetét, miközben gyászolja az elveszett vadont, és elmondja, hogyan képzeli el a jövőt.

 

TOVÁBBÁ A KÍNÁLATBAN

2020. szeptember 28. (hétfő)
Londoni pálya

2020. szeptember 29. (kedd)
Három egyforma idegen

2020. október 1. (csütörtök)
Bűvölet
Dr. Halál
Frászkarika - Veszélyes éj
Az 54. hadtest
Halloween - A rémület éjszakája
Sorsjegyesek
Daylight - Alagút a halálba
Halloween Madeával
Halloween Madeával 2.
Guerilla
Octav