MENTRUM
Ifjúsági
Mozi
Újdonságok

Mozis rajzfilmpremierek: 2020. július

Néhány hónapos kihagyás után nem csak a mozik nyitnak újra, hanem szokásos havi cikksorozatunk is visszatér. Júliusra három animációs alkotás várható. Érkezik a népszerű magyar sorozat, a Bogyó és Babóca újabb kalandjai, de a hónap egyértelmű szenzációja az Államokban csupán digitálisan bemutatott új Scooby-Doo alkotás, az egyszerűen Scooby!-nak nevezett mozi. Mutatjuk mi érkezik az említetteken kívül.

Bogyó és Babóca 4. - Tündérkártyák

A Bogyó és Babóca rajzfilm-sorozat negyedik részében a csigafiú és a katicalány új kalandokon keresztül fedezi fel a világot. Kiderül, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a kerekesszékes Holdbogár, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell focizniuk. A Bogyó rajza című történet arra világít rá, hogy amit valaki csúnyának tart, azt más szépnek láthatja, míg a Buborék és a Tündérkártya epizód az óvodások közti konfliktusok feloldására mutat példát.

Bemutató: 9-én

Medvevilág Szicíliában

Dino Buzzati varázslatos meséje elevenedik meg A vörös teknős alkotóinak új, nagyszabású animációs filmjében. A mesebeli Szíciliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek.

A Medvevilág Szicíliában a XX. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs film felnő a feladathoz: az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.

Bemutató: 16-án

Scooby!

Vannak sztárok. Vannak (kevesebben) szupersztárok. És van (az egyetlen és utánozhatatlan) Scooby. E film nemcsak azt beszéli el, hogy hogyan lett a beszélő és majdnem okos dán dog kölyök egy bizonyos Bozont legjobb barátja, hanem azt is, hogy miképpen lettek ők és új barátaik a természetfeletti bűn állhatatos üldözői – hogy végül szembenézzenek minden idők legnagyobb, leggonoszabb főgonoszával, aki Sanda Sólyom nevű űrhajójáról a kutyokalipszist akarja rászabadítani a világra. Borzasztó terve megvalósulását csak Scooby és Bozont akadályozhatja meg!

Bemutató: 23-án