Újdonságok

A Da Vinci augusztusi újdonságai

Augusztusban inkább felnőtteknek szánt premierekkel kezdveskedik a Da Vinci. Szerdánként az örömről tudhatunk meg többet, míg vasárnaponként a macskák hódítanak.

Az esély öröme
5-én 22:00-kor

Hogyan lehet megnövelni az esélyét annak, hogy 100 évig éljünk? Vigyek-e ma magammal esernyőt? Miért tapasztalunk sokszor furcsa egybeeséseket? Ez csak néhány a kérdések közül, amit Prof. David Spiegelhalter érint, miközben azt vizsgálja, mi is a valószínűség, és hogyan működik a valóságban. Tudunk hatással lenni rá, vagy a bizonytalanság alapvető az életben?

A logika öröme
12-én  22:00-kor

Utazzuk be a filozófia, matematika, tudomány és technológia világát a logika szempontjából! E szellemes, bölcs, képzeletgazdag műsorban Prof. Dave Cliff visz el bennünket Arisztotelésztől Aliz csodaországban-ig, a sci-fitől a szuperszámítógépekig. Utazását az értelmes érvelés keresése hajtja. 

Az adat öröme
19-én 22:00-kor

Adatok vesznek körül bennünket. Megvásároljuk, tanulunk belőlük, és eligazítanak bennünket. De mi is pontosan az adat? Hogyan tároljuk, használjuk vagy osztjuk meg? Műsorunkban Dr. Hannah Fry matematikus szórakoztató módon mutatja be, mit jelentenek az adatok. Az adatvezérelt gazdálkodástól a Wikipedia szövegekig megtudhatjuk, a rejtett mintázatok milyen hatással vannak az életünkre. 

A győzelem öröme
26-án 22:00-kor

Dr. Hannah Fry matematikus a játékelmélet titkait fedi fel. Emellett tippeket is megoszt a stratégiaalkotásról, győzelemről, és hogy hogy kapd meg, amit el kívánsz érni az életben. Valóban lehet ennyire egyszerű? A boldog párkapcsolattól a jó üzletekig a tudomány segítségével felfedünk néhány meglepő igazságot.

Macskatitkok
Macskaszemszög: 9-én 22:00-kor
Házi oroszlán: 16-án 22:00-kor
Macskanyelv: 23-án 22:00-kor

Miért nyávognak a macskák az emberre, és egymásra miért nem? Miért vadásznak akkor is, ah jól vannak lakva? Miben különböznek az őseiktől? Műsorunkban ezek mellett további más érdekes kérdésre is választ adunk. Egy csapat tudós száz macskát tanulmányozott éjjel-nappal, GPS nyomkövetővel és testkamerákkal. A kutatás eredménye, melyet ebben a 3 epizódban dolgoztak fel, mindenkit megdöbbent majd!

A tiszta étrend piszkos kis titkai
30-án 22:00-kor

Mind tudjuk, hogy nagyon jó egészségesen étkezni, de lehet, hogy a „tiszta étkezés” több kárt okoz, mint jót? Dr. Giles Yeo megpróbálja elválasztani a tényeket a fikciótól és találkozik az emberekkel, akik újradefiniáltak, ami eszünk. Nézd műsorunkat, és döntsd el te, mi a helyes táplálkozás.

Vasárnapi kajamóka
16-án 09:00 - 12:00 között

Készülj egy viharos főzésre a Vasárnapi Kajamókával! Legyél kezdő vagy teljesen haladó, imádni fogod tippjeinket és ínycsiklandó receptjeinket, és biztosan megízesítjük a vasárnapod. Az is biztos, hogy a család és a barátok körében is nagyon népszerű eszel!

Gasztrobbanás c. műsorunk a konyhaművészetet és a remek recepteket köti össze a tudománnyal. Guacamole, Vega lasagne vagy citrompite? Nyami! Tudod, miért változik meg a tojásfehérje színe, ha felverjük? Hogyan lehet magról nevelni avokádót? További fun fact-ekért és konyhai tippekért nézd a műsort egész vasárnap. Fincsi!

Hozzászólások
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Bejelentkezve, mint:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In rhoncus vulputate felis. Duis lorem mauris, ultrices eu libero non, aliquet porttitor felis. Aenean eu nisl mattis, vehicula tortor sed, vulputate massa. Vestibulum at velit sit amet lectus pellentesque consequat. Quisque cursus hendrerit nunc, at egestas libero. Phasellus vel tincidunt augue, in volutpat turpis. Nullam in nibh ac odio varius tincidunt.