MENTRUM
Ifjúsági

Elkészül a Csibefutam 2 - erről fog szólni

A Netflix bejelentette, hogy náluk debütál a mára már 20 éves film folytatása.

hiába volt nagy siker 2000-ben a Csibefutam című gyurmaanimációs film, mégsem készült neki azóta sem folytatás. Anno a film mindössze 45 millió dolláros költségvetésből termelt világszinten 225 millió dollárt, vagyis megötszörözte a belefektetett anyagi költségeket. Az első részt az Aardman és a DreamWorks közösen készítették, de 2007-ben felbomlott a köztük levő szerződés, és talán annak is köszönhető, hogy még nem készítette el az Aardman a folytatást, hogy nem talált megfelelő partnert. De jött a Netflix és megmentette a helyzetet. 13 évvel az előző két fél különválása után.

A Netflix nemrég egy tweetben jelentette be, hogy 20 év után elkészül végre a folytatás, a bemutató felület természetesen a Netflix lesz, a gyártás pedig 2021-ben kezdődik, vagyis 2022-nél előbb nem is számíthatunk a premierre.


A bejelentés után nem sokkal az Aardman megosztotta a film hivatalos szinopszisát is, ami így hangzik:

Miután Rozsda megmenekült a halál torkából Tepsi gazdák farmjáról, megtalálta az igazi álmát: egy békés szigetről álmodik, ahol csirketársaival együtt élhet békében, az emberektől távol. Közben Rozsa és Rocky tojást keltenek, amiből megszületik Molly. Ekkor Rozsda számára a boldogság teljesnek tűnik. Ám Rozsda és a csirkék számára újabb fenyegetés vár, aminek során a nehezen elnyert szabadságukat is fenyegetik – ezúttal nem megszökniük kell valahonnan, hanem épp ellenkezőleg, be kell jutniuk.

Mi már ennyi alapján is várjuk a folytatást. Ti mit gondoltok?