Videó

Saját zeneszerzővel kelti életre promóvideóit a Paramount Channel

Zseniális színész, aki a horrortól kezdve a drámai alkotásokon át egészen a vígjátékokig minden műfajban bizonyított már. Ő Johnny Depp! Bár számos emlékezetes alakítása van, mégis a holtakkal kardoskodó kalózkapitánnyal, Jack Sparrow-val forrt össze a neve. Most végre megnézhetjük, hogy miért. Vitorlát bonts: az elkövetkező két hétvégén a Paramount Channel nézői számára Johnny és A Karib-tenger kalózai sorozat első négy epizódja gondoskodik arról, hogy ne maradjunk kaland, izgalom, egy kis romantika, na és persze sok-sok nevetés nélkül!

A világ egyik legnagyobb bevételt hozó filmes szériája 2003-ban hajózott ki a nyílt vizekre. A történet alapját a kaliforniai Disneyland vidámpark barlangvasútja adta, és Gore Verbinski rendező bebizonyította, hogy még korántsem halott a kalózos filmek műfaja. Ez talán Robert De Nirót zavarhatta legjobban, akinek felajánlották a főszereplő, Jack Sparrow karakterét, de a korábbi, hasonló témájú alkotások bukásai elijesztették őt. Később a stúdió a fiatalabb és extravagáns Johnny Depp mellett döntött, akit A Fekete Gyöngy átka után már szinte a kalózzal azonosítva emelt keblére a nagyközönség, és alakításának köszönhetően végre megkapta első Oscar-jelölését. Azóta is leghíresebb szerepe a botcsinálta és iszákos, mégis rafinált kalóz, akit köztudott, hogy a The Rolling Stones legendás tagjáról, Keith Richardsról mintázott. A gitáros A világ végén című részben fel is tűnik a főhős apjának szerepében.


A hősies kovács, Will Turner karakterénél sem Orlando Bloom volt az első választás. Heath Ledger is esélyes volt, végül A Gyűrűk Ura sikere miatt bólintott rá előbbire a stúdió. Keira Knightley pedig még a 18-at se töltötte be, amikor beválogatták Elizabeth Swann szerepére. Az első rész főgonoszát alakító Geoffrey Rush-sal viszont annyira jól ment a közös munka, hogy a folytatásokra is visszatért, Depp pedig külön kérte, hogy sok közös jelenete lehessen vele. A sorozat mindenesetre visszahozta az igényes kalandfilmek kedvelőinek a praktikus, kézzel fogható effekteket és díszleteket, miközben a CGI-technológiával is úttörő lépéseket tett. Erre példa a Holtak kincsében megjelenő Davy Jones, a Bolygó Hollandi tengeri herkentyűre emlékeztető kapitánya, akinek megjelenése mai napig makulátlan.


A következő két hétvégén A Karib-tenger kalózaié lesz a főszerep a Paramount Channelen, a csatorna kreatív csapata rendhagyó ajánlószpotokkal készült a négy filmből álló sorozat csatornapremierjére. Szentgáli György Deafact a főbb karakterekből inspirálódva készítette el a videóajánlók zenéjét, mindezt Hans Zimmer stílusától a metálon át az „egyszálzongoráig”.


A kifejezetten a promóvideókhoz készülő zenei anyagot a világhírű Drunken Sailor című dal inspirálta. Míg a generic promóban egy nagyzenekari, Hans Zimmer stílusjegyeit hordozó változatot hallhatunk, a rövid teaserben zongoraszóval elevenedik meg a dal, Elizabeth Swann videójában pedig rock-metál hangszerelésben hangzik fel a közkedvelt motívum. Saját promót kapott természetesen Jack Sparrow és Will Turner is. Szentgáli György Deafact nemcsak a zeneszerzője a projektnek, hanem a hangmérnöki munkát is ő jegyzi.

A nagyszabású akciókkal, földöntúli lényekkel és elképesztő humorral megpakolt sorozat első négy epizódját most újra átélhetjük a Paramount Channel két hétvégét felölelő programjában.

A vetítések sorrendje:

május 9., szombat 21:00 – A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka
május 10., vasárnap 21:00 – A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse
május 16., szombat 21:00 – A Karib-tenger kalózai: A világ végén
május 17., vasárnap 21:00 – A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken

A Karib-tenger kalózai-filmek a Paramount Channel műsorán!
Forrás: RedLemon
Megosztás
Köszöntünk egy új világban!
Vadonatúj portál a média világában történő legfrissebb hírekkel.
Mentrum
Mentrum Kids
Talking Tom és barátai - nézd meg premier előtt az első két részt
Új sorozat indul az M2-n a koronavírus elleni védekezés okozta új élethelyzetben
Egyszer volt Budán Bödör Gáspár: május 1-jén bemutatkozik a sorozat
Ő nyerte az első Álarcos énekest
Világhírű táncos műsorral készül a TV2
A Netflixen folytatódik a Johnny Test