MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

Az M2 májusi újdonságai

Tündér lilinkók - új sorozat
1-jétől hétköznap 19:30-kor


Egy mesés kertben különös lények élnek: a lilinkók, ezek a kedves-cserfes, varázserejű virág-tündérek, akik „munkaidőben” a kertet szépítik nővénybűbájukkal, ám szabadidejükben hol hátborzongató, hol szívmelengető, hol mókás kalandokat élnek át állatbarátaikkal: Pocival, a nem túl okos, de annál segítőkészebb borzzal és Habzsival, a mindenre elszánt, szűntelen habzsolhatnéktól hajtott, cselszövésre mindig kész mókussal. A művészi igénnyel rajzolt, kedves humorú sorozat a nyolc csetlő-botló növendék-tündér, Bogi, Böki, Liló, Moha, Rézi, Rózi, Sapi és Szirom egy évét kíséri nyomon a csodák kertjében.

Éliás, a kis mentőhajó - új film
3-án 18:15-kor


Éliás, Tengerzug kis mentőhajója egy napon sikeres mentőakciót hajt végre, így ő lesz a nap hőse. Nem csoda, ha felfigyelnek rá a közeli nagyváros öblében, a Nagy Kikötőben is. Felkérik, hogy legyen ő az új mentőhajó, Éliás pedig rendkívül büszke. Ám nem számol azzal, hogy ebben a hatalmas kikötőben mások a játékszabályok, és mások a hajók is. Bár szerez egy - két új barátot is, ellenségei száma is növekszik. Úgy tűnik, Éliás már nem tud helytállni, ezért elküldik, viszont Tengerzugnak már másik mentőhajója van, ráadásul régi barátai is megharagszanak rá.. Mi lesz most Éliással? Egyedül és magányosan? Mérgében elhagyja a kikötőt, és ekkor valami szokatlanra figyel fel! Vajon mi történik a tiltott barlangban?

A dzsungel könyve - 3. évad, csatornapremier
9-étől hétvégente 14:25-kor dupla résszel


Az évadnyitóban: Sir Kánnak egy nagyszerű ötlete támad, hogy mivel intézhetné el a kis kedves ember kölyköt. A kulcs Mása őrjítő méze. Fauna ad is ebből Mauglinak, amitől teljesen megváltozik a viselkedése.

Fantázia 2000 - új film, csatornapremier
16-án 00:50-kor


A legnépszerűbb komolyzenei dallamok ezúttal a fantázia szabad szárnyalásához adják az alapot: egy munkanélküli New York-i meggazdagodása a Kék rapszódia, a sötétség és a fény csatája Beethoven 5. szimfóniája, az állhatatos ólomkatona története pedig Sosztakovics zongoraversenyének dallamaira elevenedik meg ebben a rendhagyó animációs filmben.Természetesen azért Mickey egér és Donald kacsa is feltűnik a színen.

Láng és a szuperverdák - 2. évad, csatornapremier
22-étől hétköznap 16:40-kor


Az évadnyitóban: Mindenidők legnagyobb versenyére készülnek a szuperverdák. A világ tetejére tartanak, de Zúzó megint fondorlatos akadályokat gördít a többi versenyző elé.

Lassie - új sorozat, csatornapremier
22-étől hétköznap 18:50-kor


Az évadnyitóban: Zoé szüleivel, valamint okos és bátor kutyájával a magas hegyek között él. Jó barátja, Harvey a társa izgalmas kalandjaiban. Zuli, a kismadár Zoé felügyelete mellett gyógyulgatott a meleg időben, de a tél közeledtével el kell repülnie a társaival délre. Sajnos épp egy vihar előtt engedik el a kis madarat, akin az sem segít, hogy egy jeladót tett rá Zoé édesanyja. Zoé és barátja a madár keresésére indulnak, ám a zord időjárás nem kedvez a csapatnak. Szerencsére Lassie is velük tart!

Mouk - 2. évad, csatornapremier
25-étől hétköznap 19:40-kor


Mouk, a kis barnamedve és Chavapa, a szürke macska nemcsak jó barátok, hanem világutazók is, akik kerékpárjukon járják be a Föld országait. Otthon maradt barátaikat, Pipot és Mitát rendszeresen tájékoztatják, hogy hol, milyen élményben volt részük. Kedves kalandokat, élményeket élnek meg, miközben új barátokat szereznek. A gyerekek pedig együtt élvezhetik, ismerik meg és tanulhatják velük az egyes országokat. De nemcsak ezt! Mouk és Chavapa empátiája, nyitottsága, problémakezelése szintén hasznos útmutató lehet a legkisebbeknek a mindennapi életben is.

Peppa malac - 4. évad, csatornapremier
25-étől hétköznap 19:50-kor


Az évadnyitóban: Peppáék bújocsáznak a barátaikkal. Peppa senkit sem talál, Freddi a róka segít neki megkeresni a többieket.