MENTRUM
Ifjúsági
Újdonságok

A Da Vinci áprilisi újdonságai

A Da Vinci új sorozatában ötleteket kapunk kreatív dolgok létrehozásához, illetve a szülők a kockáztatásról kapnak egy ismeretterjesztő filmet. Továbbá a csatorna névadójának tiszteletére egy összeállítás is látható lesz.

Hogyan csináld jól - új sorozat
24-étől péntekenként 16:30-kor


Készen állsz rá, hogy elbűvöld barátaidat és szüleidet elképesztő trükkökkel? Vagy inkább főzéssel és kísérletezéssel foglalod el a kezeidet? A Hogyan csináld jól c. műsorunkban mindezek benne vannak! Rengeteg life hacket mutatunk – saját póló minta nyomtatás, madárles, burgeres palacsinta – imádni fogod ezeket az őrült ötleteket! Mit próbálnál ki először?

Katalizátor: Kockáztassak?
19-én 22:00-kor


Milyen típusú ember vagy – aki kockáztat, vagy a biztosra megy? Lily Serna matematikus, aki bevallottan kockázatkerülő, a döntéseink mögött rejlő matematikát vizsgálja, s azt, mindez hogyan segít az életben előforduló kockázatvállalásoknál.

A tudás hősei: Leonardo Da Vinci - összeállítás
15-én 17:50-21:00 között


Ez Leonardo napja! Ez a nagyszerű elme 568 éve született, és a mai napig csodáljuk munkásságát. Csatornánkon rendkívüli névadónk sokoldalúságát ünnepeljük ma.

A történelmi találmányokban megjelenik e csodás zseni, ahogy a Mati, Dada és a művészet c. műsorunk kapcsolódó epizódjában, és az Abszolút zsenik Dickkel és Dommal sorozatunkban is. Tudtad, hogy szerette megfigyelni a madarakat, épített robotot és tankot is? A Történelem másképp adásából kiderül, hogyan került vörös festék a leghíresebb festményére, a Nagy álmodozókból pedig megtudjuk, milyen sikerekkel és kudarcokkal szembesült élete folyamán.

Április 15-én 17:50-től minden kíváncsi elme számára kínálunk valami érdekeset műsorblokkunkban!

17:50 Történelmi találmányok – Leonardo Da Vinci géniusza
          Mat, Dada és a művészet – Leonardo Da Vinci
18:25 Abszolút zsenik Dickkel and Dommal – A Da Vinci tankteszt
18:55 Történelem másképp – Zseniális feltalálók
          Hahó világ – Leonardo Da Vinci
19:30 Történelem másképp – Szuper dalok
20:00 Nagy álmodozók – Leonardo: az igazság nyomában