MENTRUM
Ifjúsági

Élőszereplős Lilo és Stitch feldolgozás van készülőben

Tavaly még csak pletyka volt, idén már a forgatások is elkezdődhetnek.

Egy éve már, hogy felröppentek a pletykák a 2002-ben debütált Disney-film újragondolásának híréről, idén viszont már lehet elkezdődnek a forgatások. Jelentések szerint a filmet gondolnák újra, mely hibrid módon készülne el. Ez azt jelenti, hogy élőszereplős és animációs elemeket használnának fel a film megvalósításához. Ez utóbbi érthető módon az idegen lények miatt lenne szükséges. A Hollywood Reporter elsőként hozta le a biztos hírt. A forgatások idén ősszel kezdődnének és Disney+ eredeti filmként lenne elkészítve.

A stúdió már fel is fogadta Mike Van Waes-t, hogy írja meg a forgatókönyvet, míg producernek Dan Lin és Jonathan Eirich lettek igazolva. Az eredeti filmben egy kislány, Lilo, és kutyaszerű állatkája, Stitch, állnak a főszerepben, akinek űrhajója a hawaiion élő család közelében zuhan le. Stitch cuki kinézete ellenére egy igazi, élő fegyvernek lett létrehozva, ám Lilo segítségével a lehető legjobb oldalát tudja megmutatni. Így a lény egy új családot kap Lilo által, míg a lány egy felejthetetlen kalandot, azáltal, hogy Stitch-csel a különböző kísérleteket próbálják megmenteni a gonosz kezei elől.

A 2002-es alkotás 273 millió dollárt termelt világszerte, és több folytatást is termelt. Filmekből kettő is született, egy két évadot megélt sorozat is létrejött, illetve Stitch! címen egy japán sorozat is elkészült, 2017-ben pedig Kínában elkészült a Stitch & Ai.