Megszületett a döntés: maradnak az AMC-csatornák a DIGI-nél

Legalábbis nagy részük.

Néhány hete derült égből villámcsapásként érkezett a hír, miszerint 2020 januárjától a DIGI az összes felületéről kiveszi az AMC csatornáit, vagyis öbbekközt a Minimax, az AMC, a Sport 1-2, vagy a TV Paprika is eltűnhet. A legújabb Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) módosítása szerint mégis maradnak a csatornák. Kettő kivételével. A megszűnő Megamax helyére érkezik a JimJam csatorna a műholdas és digitális szolgáltatásba, a többi csatorna (AMC, Film Cafe, Spektrum, Minimax, TV Paprika, CBS Reality) marad a megszokott helyén.

Sajnos a megegyezés mégsem könyvelhető el sikerként, ugyanis a Sport1 és Sport2 csatornák már biztosan kikerülnek a DIGI kínálatából. Az AMC csatornák helyzete tehát egyelőre nagyrészt pozitív irányba fordultak, ám valószínűsíthető, hogy a két sportcsatorna helyzetéről még fognak tárgyalások zajlani a következő napokban, hetekben.

Mindezeken túl a DIGI kínálatába került még a Discovery tulajdonába tartózó HGTV (digitális és műholdas kínálat egyaránt), illetve a digitális kínálatba az ATV Spirit is helyet kapott.

Frissítés! Marad a két sportcsatorna is a DIGI kínálatában. 

Megosztás
Köszöntünk egy új világban!
Vadonatúj portál a média világában történő legfrissebb hírekkel.
Mentrum
Mentrum Kids
2020 vadonatúj sorozatokkal és évadokkal kezdődik a Sony csatornáin
Beharangozó a Minyonok: Gru színre lép mozihoz
Hallgasd meg a Jégvarázs 2. díjra jelölt dalát 29 nyelven előadva
Idén is lesz Disney-nap az RTL Klubon
A Da Vinci márciusi újdonságai
Az HBO bemutatta 2020-as újdonságait a streaming oldalán