MENTRUM

Megvan az X-Faktor 2019 győztese!

Az X-Faktor 2019-es évadának győztese Ruszó Tibi lett. A versenyzőknek öt héten át tartó kemény küzdelemben kellett bizonyítaniuk, hogy ők a legjobbak. Végül ByeAlex mentoráltja szerezte meg a végső győzelmet.

Az X-Faktor kilencedik évadának ötödik élő showbjában már nem a biztos továbbjutást jelentő székek, hanem a végső győzelem megszerzése volt a cél. A döntősök: Ruszó Tibi, Vanek Andor és Zdroba Patrik négy produkcióval készültek, ám volt, aki nem adta elő az összes dalát. A nézők már a produkciók közben szavazhattak az RTL 24 applikációján és sms-en arról, kiket szeretnének látni a döntő második felében. Amikor a versenyzők előadták a mindkét produkciójukat, leállították a szavazást és kiderült, hogy Zdroba Patrik lett az X-Faktor 2019 harmadik helyezettje. A versenyben maradt két versenyző Ruszó Tibi és Vanek Andor pedig még két dallal bizonyíthatott. Végül a nézők szavazatai alapján Ruszó Tibi lett az X-Faktor 2019 győztese.

Az X-Faktor 2019 döntőjében 1.068.638 érvényes szavazat érkezett, mindösszesen 4.524.417 érvényes impulzust kezeltünk le az élő adások alatt.

Az X-Faktor 2020-ban is folytatódik és már lehet jelentkezni azoknak, akik Vastag Csaba, Kocsis Tibor, Oláh Gergő, Danics Dóra, Tóth Andi, Opitz Barbi, Ricco&Claudia, az USNK és Ruszó Tibi a 2019-es X-Faktor győztese után szeretne az X-Faktor színpadán állni.