Ifjúsági

Indul az önálló magyar JimJam

Önálló, csak magyarországi sugárzású JimJam indul 2020. január elsején. A magyar JimJam ezzel technikailag kiválik az európai feedből, amely eddig a magyar mellett a kontinens több országában egységesen volt látható, így Szlovákiától Portugáliáig számtalan területen.

Az önálló magyar JimJam első lépésként technikailag különül el az európai feedtől, és hamarosan számtalan új tartalommal bővül a napi műsorkínálata. A tulajdonos AMC Networks International – Central and Northern Europe („AMCNI CNE”) a következő lépésként jövő év márciusában a reklámértékesítést is elindítja a magyar JimJam-en.

„Az a tapasztalatunk, hogy azok csatornák, amelyek önállóan, egy országot szolgálnak ki, mind az egyedi nézői, mind a hirdetői igények kiszolgálásában jóval hatékonyabbak. Abban bízunk, hogy január 1-től az önálló magyar JimJam elérése, népszerűsége és eredményessége tovább tud növekedni” – nyilatkozta az AMC Networks International – Central and Northern Europe ügyvezető alelnöke, Málnay B. Levente.

Az AMCNI CNE 2017-ban vette át a JimJam európai, közel-keleti és afrikai hálózatának az üzemeltetését az AMC Networks International másik, londoni központjától. Azóta az elsősorban a legkisebbekre, a 2-5 évesekre koncentráló gyermekcsatorna arculatváltáson esett át, amikor 2018. augusztus 1-jén vadonatúj logóval, identekkel és két vidám karakterrel, Jimmel és Jammel jelentkezett. Az AMCNI CNE további komoly befektetéseket hajtott végre a műsorok összeállítása terén is, amikor átalakította a napi műsorstruktúrát, és fix helyet alakított ki a „Tanulj játszva” programblokknak, amelyben rövid, vidám, vadonatúj sorozatok igyekeznek szórakozva tanítani a kicsiket – ilyen sorozat a bájos Doodleboo. Doodleboo a legegyszerűbb formákkal ismerteti meg a piciket, és megmutatja, hogyan tudnak a kisebbek is kört vagy éppen négyzetet és téglalapot rajzolni. A januári újdonságok közt rögtön január 5-én mutatkozik be az Eszes Jesscímű sorozat, és a hónap végén indulnak Eperke legújabb kalandjai is. A klasszikus mesehősök is folyamatosan műsoron maradnak, de új történetekkel, mint amilyen a Thomas, a gőzmozdony: Kaland a Ködfátyol-szigeten című film, január 5-én 11:00 órától.

A folyamatos befektetések új állomása lesz a 2020. január elsejei magyar JimJam elindítása.

A JimJam-ről

A JimJam elsősorban az óvodásokat és családjaikat megszólító televíziós csatorna. 2006-os indulása óta gyorsan nőtt a lefedettsége, mára több mint 100 országban van jelen Európától kezdve a Közel-Keleten keresztül egészen Afrikáig. A JimJam műsorai 10 nyelven készülnek. Magas színvonalat képviselő kínálata tartalmazza az óvodáskorú korosztály körében legnépszerűbb karaktereket, mint amilyenek Thomas és barátai, Bob, a mester, Pingu vagy Sam, a tűzoltó.

A JimJam-et az AMC Networks International – Central and Northern Europe működteti, amely Közép-Európa egyik vezető nemzetközi televíziós társasága. Portfóliójába változatos csatornaműfajok tartoznak, a film és sorozattól kezdve a gyerekzsáneren keresztül az infotainmentig és a sportig.
Forrás: AMC
Megosztás
Köszöntünk egy új világban!
Vadonatúj portál a média világában történő legfrissebb hírekkel.
Mentrum
Mentrum Kids
Oscar 2020: nézd meg a jelöltek listáját
A Paramount beveti Baby Sonicot
Élőszereplős Lilo és Stitch feldolgozás van készülőben
Hallgasd meg a Jégvarázs 2. díjra jelölt dalát 29 nyelven előadva
Az HBO bemutatta 2020-as újdonságait a streaming oldalán
Oscar 2020: Tarolt az Élősködők