MENTRUM
Mozi

Az eddigi legélőbb Disney-adaptáció?

A Disney nem akar leszállni a nosztalgiavonatról, hiába nem zökkenőmentes az út. 2020 tavaszán Mulan is az utasok közt lesz.

Az egeres cég a napokban megosztotta az élőszereplősen megvalósított Mulan új előzetesét, mely a látható képkockák alapján élőszereplősebb, mint bármelyik eddigi Disney-adaptáció. Egyszerűen, ha nem tudnánk, hogy mi az eredetei alap, könnyedén beillene egy háborús filmbe is az alkotás.

Ahogyan az animációs film, úgy a bemutatás előtt álló film is Hua Mulan balladáját veszi alapul, amely egy ifjú nő sztoriját meséli el az északi Wei korszakból. Az ifjú az apja helyét veszi át egy készülődő háborúban, mikor a császár seregébe családonként egy férfit soroznak be. Az eredeti változat szerint Mulan már képzett harcos és 12 évig szolgál úgy, hogy nem derül ki a neme. A Disney animációs filmje természetesen csavart egyet a sztorin, eszerint Mulan nem egy képzett harcos, szerelmi szál is bekerül a képbe, illetve egy bolondos Mushu nevű sárkány is a sztori részét képezi, és a zenei rész sem maradhatott el.

Az élőszereplős változat az animációs sztorit követi, mindent meghagy a korábbi sztoriból, viszont Mushu nem egy sárkány lesz, hanem egy főnix. Mulan kap egy húgot is, Hua Xiu, illetve egy Xianniang nevű boszorkány is feltűnik a történetben, aki képes átváltozni egy sólyommá.

Frissítés! Megérkezett a magyar szinkronos változat.

Eredeti:


A filmet Niki Caro rendezte, a főszerepben pedig Liu Yifei (Mulan), Donnie Yen (Tung parancsnok), Yoson An (Chen Honghui), Tzi Ma (Mulan apja) és Jet Li (Kína császára).

A Mulan magyar bemutatója 2020 március 26-án lesz.