MENTRUM
Újdonságok

A Da Vinci januári újdonságai

A Da Vinci januári kínálata leginkább a felnőtt nézőknek kedvez ismeretterjesztő kínálatával.

Kincsvadászok
5-én és 12-én 22:00-kor


Elsüllyedt kincsek, csillogó drágakövek, különleges értékek… az elveszett kincsekről szóló történetek hosszú ideje ámulatba ejtenek. Ellie Harrison és Dallas Campbell a valaha volt legnagyobb kincseket keresi. Hajóroncsokban és bányákban kutatnak a nyers és emberkéz alkotta kincsek után. Különleges történeteket ismerünk meg lenyűgöző alkotásokkal.

Megfertőzve: közös élet a parazitákkal
19-én 22:00-kor


Ha nem szereted a csúszómászókat, ez nem a te műsorod. Ebben a lenyűgöző filmben Michael Mosley élősködőkkel fertőzi meg magát, hogy megfigyelje az emberi szervezetre gyakorolt hatásukat. Fejtetű, pióca bélféreg? Mindez legújabb műsorunkban januárban! Őrület!

A gombák varázsa
26-án 22:00-kor

Ott vannak az ételünkben, a kórházban is, a környezetünkben és mindenütt. Nem állat, nem is növény – különös és rejtélyes világ, semmi máshoz nem fogható. Mik is ezek az élőlények? Ismerd meg ezt az életformát – a gepárdnál is gyorsabb gombát, vagy, hogy miért elengedhetetlenek a földi létünkhöz.

A tudomány hősei: Sir Isaac Newton - műsorblokk
4-én 16:30-22:00 között


Tarts velünk január 4-én, hogy együtt ünnepeljük Sir Isaac Newtont, minden idők egyik legnagyobb tudósát! A gravitációval kapcsolatos értekezései és a három általa megalkotott mozgás törtvénye a legismertebb, de számos más dologról is híres. Hogy mik ezek? Tudd meg a Da Vincin!

Hallgasd a nagy tudóst magát a Történelmi találmányokban, ahogy a világegyetem törvényeit magyarázza. A Csináld magad okosságokban a lendület megismerésével és néhány okos trükkel lenyűgözheted barátaidat. A Tudomány nagyban Newton törvényeit a gyakorlatban mutatja meg – Phil ugyanis rakétaautókat épít.

Newton kísérleteiből néhányat a Történelem másképp műsorunk is bemutat. Kiderül, az emberek nem mindig voltak ilyen érzékenyek, mint ma. Mindez, és még sok más érdekesség A tudomány hősei: Sir Isaac Newton programblokkunkban.

16:30 Történelmi találmányok – Gravitációs lecke Newtonnal
17:00 Tudomány nagyban – Rakéta autó
17:30 Csináld magad okosságok– Tehetetlenség;  Hahó világ – Isaac Newton
18:00 Csináld magad okosságok– A "Csináld magad!" tudományos verseny
18:30 Törivadászok – Rakéták az űrben
19:00 Történelem másképp – A nagy londoni tűzvész
19:30 Igazi zsenik Dickkel és Dommal – Gravitációs lecke Newtonnal
20:00 Varázsszámok: Hannah Fry és a matek varázslatos világa –A számok mint istenek
21:00 A gravitáció csodálatos világa- A gravitáció hatása

Folytatódó újdonságok: Ikerdokik bevetésen