MENTRUM
Újdonságok

A Da Vinci decemberi újdonságai

Kicsiknek és szüleiknek is egyaránt készül az ifjúsági ismeretterjesztő csatorna, és természetesen a karácsonyi időszak sem maradhat ki odaillő műsorok nélkül.

De klassz! - új sorozat
1-jétől


Alszanak-e a hangyák? A répától tényleg jobban látunk? Miért nem tudnak ugrálni az elefántok? Elképesztő, mit meg nem lehet tudni 3 perc alatt! Új műsorunkkal kedvenc sorozataid között jelentkezünk! Minden epizódban más kérdést teszünk fel. A barátaid is el lesznek bűvölve! Új sorozat minden nap a Da Vinci TV-n!

Ikerdokik bevetésen - 6. évad
21-étől hétvégente 15:30-kor


Készen állsz egy teljesen új évadra? Borzasztó fogak, vicces fülek, különleges ízületek és szuper erős koponyák várnak! Dr. Xand és Dr. Chris megmagyarázzák, miért szalad a vér a fejedbe, ha fejen állsz, és miért nem megy a lábadba álló helyzetben. A mentális egészséget is vizsgálják, s hogy mi okozza a stresszt. A sürgősségi osztályon sok különleges esettel találkoznak, egyiknek például ceruza szorult a fülébe. Jujj! Tarts velük az orvosi rejtélyek megoldásában, és szerezz szuper elsősegély tippeket! Csodálkozz rá!

Mindent a húsról!
1-jén 22:00-kor


Meg tud-e birkózni a bolygó az emberek egyre növekvő húsigényével? Milyen húst fogyasszunk, ha csökkenteni szeretnénk ökológiai lábnyomunkat? Michael Mosley a húsimádat hatásait vizsgálja és környezetkímélő megoldásokat keres. A hagyományos gazdálkodás lenne a válasz? Tudd meg műsorunkból!

Klímaváltozás számokkal kifejezve
4-én és 11-én 22:00-kor


Összezavar az éghajlat változás? Nem tudod, mi az ami valódi és ami álhír? Három matematikus - Dr. Hannah Fry, Prof. Norman Fenton és Prof. David Spiegelhalter – a három legfontosabb klímaváltozás-vita mögött álló számokat vizsgálja: a felmelegedés, a szénkibocsátás és ezekben az ember szerepe tényezők adatait veszik górcső alá. A számokból megismerjük a múltat, jelent és talán bolygónk jövőjét is.

Jéghegy-akció
8-án és 15-én 22:00-kor


Kapaszkodj meg! Az idővel harcol egy csapat tudós, hogy mindet megtudjon egy jéghegyről, mielőtt az összeomlik. A kegyetlenül rideg körülmények között, extrém sportolók és túlélési specialisták segítségével bejutnak a jéghegy belsejébe, majd alámerülnek. Két epizódon keresztül vizsgálják a hegy növény- és állatvilágát, a planktontól a jegesmedvéig. Tarts velünk ebben az elképesztő kalandban!

A fiatalság titkai
22-én 22:00-kor


A bőrünk a legnagyobb és legfontosabb szervünk. Visszajelez arról, hogyan táplálkozunk, mennyire vagyunk stresszesek, és minden egyébről, aminek ki van téve. Hogyan vigyázzunk rá megfelelően? S mit tehetünk, hogy fiatalabbnak tűnjön? Műsorunkban Rozina Ali plasztikai sebész a legújabb kutatásokat vizsgálja, s a bőrápolás forradalmi újításait mutatja be, valamint hasznos tippeket ad ahhoz, hogy fiatalnak érezzük magunkat!

Univerzumunk mélységes titkai
29-én 22:00-kor


Egy bizarr világ extra dimenziókkal, párhuzamos univerzumokkal és fordított gravitációval. Science fiction? Nem, tudományos tény! A tudósok rájönnek, hogy univerzumunk legkisebb építőkövei nem mindig úgy viselkednek, ahogy azt várjuk. Mindent újra kell tanulnunk az időről és térről? Tudd meg legújabb elképesztő műsorunkból!

Karácsonyi különkiadások:

Karácsony van! Ezt az ünnepet a világon sokféleképpen ünneplik. Sok helyen karácsonyfát állítanak, színes gömbökkel és fényfüzérrel díszítik. Tudtad, hogy ez a hagyomány az ősi kelta időkig nyúlik vissza? Ők örökzöld fát díszítettek, hogy a téli napéjegyenlőséget ünnepeljék, az év leghosszabb éjszakáját. Nézd Vidra úr kalandjait, hogy még többet megtudj erről a szép szokásról.

Nevesd magad betegre a Történelem másképp műsorán, ahogy különböző korok karácsonyait mutatja be. A legjobb dekorációkat hozza el neked a Te tudtad? epizódja, Thomas Edison titkos laboratóriumában pedig Von Bolt a Mikulással találkozik. December 24 -én és 25-én nézd a Da Vinci TV-t szórakoztató karácsonyi műsorokért!

2019. december 24., 16:00 - 18:05

16:00 Thomas Edison titkos laboratóriuma - Idegenek egy idegen laborban & Sturm Und Drag
16:20 Történelem másképp – Rémes karácsony
16:50 Vidra úr kalandjai – A karácsonyfa és a díszek
16:52 Thomas Edison titkos laboratóriuma - Nehéz meló és felszállás előtti éjszaka
17:15 Te tudtad? – Különleges karácsony
17:40 Thomas Edison titkos laboratóriuma - Von Bolt és a Mikulás

2019. december 25., 09:05 - 11:05

09:05 Thomas Edison titkos laboratóriuma - Idegenek egy idegen laborban & Sturm Und Drag
09:25 Történelem másképp – Rémes karácsony
09:53 Vidra úr kalandjai - A karácsonyfa és a díszek
09:55 Thomas Edison titkos laboratóriuma - Nehéz meló és felszállás előtti éjszaka
10:20 Te tudtad? - Különleges karácsony
10:45 Thomas Edison titkos laboratóriuma - Von Bolt és a Mikulás