MENTRUM
Szinkron
Ifjúsági

A Batman szinkronhangjai

Szeptember végén új animációs sorozat indul az RTL Spike műsorán, melynek érdekes múltja van idehaza. A bemutató előtt elhoztuk a szinkronhangok listáját.

Batman Gotham városában tevékenykedik, ahol az árnyékok sötétek és messzire nyúlnak. A húszas évei közepén járó szuperhős próbálja megtalálni az egyensúlyt a köpenyes igazságosztó-lét és magánélete között - ez utóbbit Bruce Wayne, a playboy milliárdos szerepében tölti. Az animációs sorozat néhány évvel a 2005-ös Batman: Kezdődik című film után veszi fel a történet fonalát.A fiatal Batman a nézőknek ismerős, számára azonban még ismeretlen ellenségekkel veszi fel a harcot: ilyenek például Joker, Pingvin, a Macskanő, Mr. Fagy, Rébusz és Man-Bat - nem csoda hát, hogy a Sötét Lovagnak minden eddiginél jobban oda kell tennie magát. A harcban segítségére vannak a legkülönbözőbb kütyük és az alaposan feltuningolt Batmobil, melyeket az úgynevezett Bathullámokkal képes akár távolról is irányítani.

Először hoztuk le augusztusban a hírt, mely szerint az RTL Spike egy újabb Batman-sorozatot hoz el a magyar képernyőkre. Az egyszerűen Batman címen keresendő sorozat itthon korábban csak DVD-n jelent meg, mely csak az első hat epizódot tartalmazta. A folytatás viszont soha nem volt látható magyarul. Abban a változatban Hamvas Dániel volt a Sötét lovag magyar hangja. Megtudtuk az RTL Spike-tól, hogy nem követik a korábbi stáblistát, helyette az alábbi csapat állt össze:

Bruce Wayne / Batman - Varga Gábor
Dick Grayson / Robin - Tóth Márk
Alfred - Kajtár Róbert
Főcím - Juhász Zoltán
Joker - Galbenisz Tomasz
Bennett - Maday Gábor
Yin - Kelemen Kata
Bemondó - Juhász Zoltán
Angel Rojas rendőrfőnök - Bácskai János
Oswald Cobblepot / Pingvin - Seder Gábor
Selina Kyle / Macskanő - Solecki Janka
Grange polgármester - Karsai István
Man-Bat - Láng Balázs
Mr. Fagy - Varga Rókus

További magyar hangok: Bordás János, Kapácsy Miklós

Magyar szöveg: Fekete Rozi
Hangmérnök: Papp Zoltán István, Hegyessy Ákos
Gyártásvezető: Molnár Magdolna
Szinkronrendező: Gaál Erika

A szinkront a Viacom megbízásából a Labor Film Produceri Iroda Kft. készítette.

A Batman szeptember 25-től minden hétköznap 15:30-kor látható az RTL Spike-on, az indulás napján 15:00-kor.

Adatok forrása: Viacom